La Craiova, impozite USTURĂTOARE! Vor fi cu 500% mai mari în 2017 pentru casele și terenurile în paragină

La Craiova, impozite USTURĂTOARE! Vor fi cu 500% mai mari în 2017 pentru casele și terenurile în paragină

Astăzi, consilierii locali din Craiova au aprobat ca impozitele pentru terenurile şi clădirile vechi neîngrijite să fie din 2017 mai mari cu 500%. Decizia a fost luată de autoritățile locale după ce s-a constatat că în oraș sunt multe terenuri private neîngrijite și neîngrădite, dar și clădiri vechi, nereabilitate, anunţă gds.ro

O inventariere a acestor proprietăți va fi făcută în perioada următoare, iar specialiștii din cadrul Primăriei Craiova vor stabili și criteriile de aplicare a majorării de impozit. Noile taxe nu vor fi aplicate direct proprietarilor găsiți în neregulă ci li se va da un termen de conformare. Dacă în acest termen proprietarul nu și-a curățat terenul, ori nu și-a reabilitat clădirea, o comisie din cadrul Primăriei va decide dacă va fi aplicată majorarea cu 500% a impozitului.

Procedura prin care va fi definită proprietatea ca neîngrijită şi prin care vor fi stabilite modalităţile de notificare a proprietarului, precum şi perioada de graţie pentru remedierea şi intrarea în legalitate va fi aprobată printr-o hotărâre a consiliului local, până la sfârșitul anului, titrează sursa menţionată.

Ne puteți urmări și pe Google News