Editura Evenimentul si Capital

La granița dintre sectoare: cu un picior pe gazon, cu celălalt, în bălării

Aleea de beton din parc separă Sectorul 1 (în stânga) de Sectorul 5 FOTOGRAFII: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 0 Comentarii | 295 Vizualizari

Administrațiile Sectoarelor 1 și 5 n-au fost în stare să coopereze pentru amenajarea până la capăt a locului de agrement de la „Erolilor”

În lipsa unui parc civilizat în Militari și Drumul Taberei, mulți părinți din aceste cartiere își duc copiii, mai ales în weekend, fie în Crângași, Cișmigiu, Herestrău, fie în Operei. Cel din urmă este mai „la îndemână”, fiind destul de aproape de cartierele mai sus menționate și amplasat în zona „Eroilor”, chiar lângă Opera Națională. Cochetul parc, unde în urmă cu câțiva ani se găsea o adevărată pădure de bălării, arată azi impecabil și este îngrijit, zilnic, de către angajații sectorului 1. Micuții se pot juca în voie pe gazonul mereu verde și proaspăt, iar toboganele și leagănele sunt într-o stare perfectă. Mai mult, consumatorii de semințe care fac mizerie prin alte părți, lipsesc, din fericire, din acest loc... suspect de curat pentru un parc din București.

Două administrații, despărțite de o alee

Totuși, în locul de agrement se întâmplă o „ciudățenie” pur românească. Ei bine, dacă peste 90% din suprafața parcului este foarte îngrijită, în momentul în care ai trecut de una dintre aleile principale, parcă ajungi într-o altă lume, unde gazonul lipsește și este înlocuit cu o iarbă uscată și cu un teren destul de accidentat, presărat cu plăci de beton. De ce? Pentru că acolo se trece într-o altă administrație, cea a Sectorului 5.


FOTO: Sectorul 1Părinților le este teamă de partea cu bălării

Cu alte cuvinte, parcul este rupt în două de granița dintre cele două sectoare. Iar când s-a amenajat, cele două administrații, adică cea condusă de Andrei Chiliman la Sectorul 1 și Marian Vanghelie la Sectorul 5, n-au fost în stare să coopereze și să amenajeze inclusiv aceea părticică din Sectorul 5. De altel, nu puțini sunt părinții care se întreabă de ce există acea secțiune neîngrijită, mai ales că mulți copii ajung și pe acolo în timp ce joacă leapșa, iar celor mari le este teamă, pe bună dreptate, ca cei mici să nu se accidenteze printre bălăriile din Sectorul 5.


FOTO: Sectorul 5
Consumatorii de semințe care fac mizerie prin alte părți, lipsesc, din fericire, din acest loc... suspect de curat pentru un parc din București


Milioane de lei pentru reamenajare

Primăria sectorului 1 a finalizat reamenajarea parcului în 2012 după ce, mai bine de 20 de ani, spațiul verde, aflat în centrul Capitalei, a stat în paragină. Locul a fost curățat, iluminat, s-au refăcut aleile, s-a curățat vegetația și s-a pus mobilier urban. Ca noutate, în parc s-a amenajat o fântână arteziană, trei locuri de joacă, o zonă cu aparate de fitness, iar vechiul curs al râului Dâmbovița, care trecea prin parc, a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni. Lucrările au costat 7,8 de milioane de lei.


FOTO: Sectorul 5


Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro