PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Politica

Lansarea candidaţilor PMP. Traian Băsescu, la Piatra Neamţ: "E vremea ca PSD şi PNL să iasă la pensie, să nu mai aibă DNA-ul pe cap” | GALERIE FOTO

Autor: | | 1 Comentarii | 2088 Vizualizari
Președintele PMP Traian Băsescu a fost prezent, vineri, la Piatra-Neamț la lansarea candidaților partidului la funcțiiile de primar în cele 83 de localități din județul Neamț. Fostul şef al statului a spus că obiectivul de ţară este unirea cu Republica Moldova şi că îşi doreşte ca PMP să dea un prim-ministru după alegerile parlamentare. Candidaţilor le-a transmis că un edil trebuie să fie transparent faţă de cetăţeni când cheltuie banii publici şi „să nu şpăguiască investitorii de la intrarea în primărie”. Băsescu n-a ezitat să le transmită liderilor PSD şi PNL că „este timpul să iasă la pensie” pentru a nu mai avea DNA pe cap. Despre planul construirii unei moschei la Bucureşti, preşedintele PMP a spus că este un adversar al islamizării, că„este bine ca România să rămână creştină” şi i-a transmis preşedintelui Kalus Iohannis că, după primul mandat la Cotroceni, „să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”.

Evenimentul prilejuit de lansarea candidaţilor PMP la primăriile din judeţul Neamţ a avut loc la Cinema „Dacia Panoramic”, din Piatra Neamţ, iar la orele 16.45 sala era deja neîncăpătoare. Dacă în sală membrii de partid de toate vârstele, în special tineri fluturau stegulețe cu sigla PMP, afară liderii organizației PMP Neamț își așteptau cu emoții în priviri liderul. Tot afară, două femei în etate cu stegulețe PMP în mâini își șușoteau: „Sper să reușim să facem o poză cu domnul Băsescu”. În același timp, în sală o familie de tineri se amuzau pe seama celui mic care flutura stegulețul PMP.

"PSD-ul și-a trimis oameni să mă huiduie!"

 Pe strada paralelă cu intrarea în Cinema „Dacia” câțiva curioși așteptau momentul pentru care au fost trimiși. La un moment dat, apare Traian Băsescu. Coboară din mașină , fiind întâmpinat de Laurențiu Dulamă președintele PMP Neamț, Dorel Onaca secretarul general al partidului și deputatul PMP Ștefan Burlacu. După acest moment, grupul de curioși format din două-trei persoane au început să huiduie. Reacția lui Traian Băsescu a fost promptă: „Și-a trimis PSD oamenii să mă huiduie”. (râde).

Înconjurat de gărzi de corp care cu greu făceau față la reporteri și cameramani liderul PMP intră în sală. Ropote de aplauze și strigăte: Băsescu, Băsescu, Băsescu! Drumul până pe scenă a durat aproximativ un minut din cauza celor din sală care au vrut să dea mâna cu el. Cu ajutorul gărzilor de corp care cu greu făceau față mulțimii Traian Băsescu a reușit urcat pe scenă , alături de liderii PMP și candidații la funcția de primar. Aplauze și strigăte.

Gazda oficială președintele PMP Neamț Laurențiu Dulamă i-a urat bun venit președintelui Traian Băsescu , după care a dat citire numelor candidaților la funcția de primar.

A venit rândul deputatului PMP cu origini nemțene Ștefan Burlacu să ia cuvântul: „Bine ați venit domnule președinte la Neamț. Acum, pot să spun că am venit acasă. Alături de dumnevoastră trebuie să aducem nemțenilor bunăstarea de care au nevoie și o merită. Îmi doresc ca județul Neamț să aibă o infrastructură, să aibă locuri de muncă. M-am întors la Neamț pentru că , aici am crescut și am copilărit și vreau ca prietenii mei, ca rudele mele, ca toți locuitorii județului să aibă o viață mai bună. În luna iunie ne vom bate cu două puteri, un USL 1 condus de Iohannis , Blaga și Gorghiu și un USL 2 condus de Dragnea și Tăriceanu. Domnule președinte am avut multe misiuni la viața mea ca militar și vreau să vă asigur că, toate misiunile mi le-am îndeplinit cu succes. Anul acesta este prima mea misiune ca om politic și pe data de 6 iunie o să vă sun și o să vă spun așa: Domnule președinte misiune îndeplinită la Neamț!”

Laurențiu Dulamă președintele PMP Neamț, cât și candidat la funcția de primar al Municipiului Piatra-Neamț a ținut să precizeze că nemțenii vor mișcare, iar Piatra-Neamț va fi un oraș al tinerilor. „Venim în față cu oameni noi, cu oameni tineri. Ne dorim cu toții să trăim într-un oraș prosper și PMP pentru asta va lupta. Vom lupta cu PSD și PNL, chiar dacă, zic ei, și-au împărțit deja teritoriul. UNPR și celelalte partide nu fac altceva decât să graviteze în jurul acestui USL așteptând oportunități ca întotdeauna. Noi, nu facem trocuri politice cu nimeni”.

Obiectivul de țară al PMP: Unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu a anunțat oficial membrii PMP din Neamț că, obiectivul de țară al partidului este unirea cu Basarabia. “Vin cu bucurie , mai ales că văd în sală entuziasm și un amestec de oameni tineri și oameni maturi. Acest lucru mă face să cred că sunteți o organizație cu perspectiva victoriei la Neamț în alegerile care vin. Sunt convins că nemțenii, ca de altfel toți românii, gândesc că e vremea ca cele două partide din USL să iasă la pensie. Nu este rău să pleci la pensie. (râsete și aplauze). Te gândești că vei fi mai liniștit, nu o să mai ai DNA-ul pe cap. Este timpul ca PSD și PNL să lase locul unor partide noi, cum este PMP. Acest proiect PMP este soluția pentru România. Acest partid se va bate permanent pentru locul I. Poate nu-l va obține întotdeauna , dar noi trebuie să plecăm de la convingerea că vom fi pe locul I. Cine credea că-l voi bate pe Adrian Năstase în 2004? Trebuie să plecăm de la un adevăr. Politica este la fel de precisă ca și matematica. Dacă în matematică 2+2 fac 4, în politică numărul exact de voturi din urnă îți dă puterea de a face. Politica se măsoară în voturi. Revenind la programul nostru , vreau să vă spun că avem un obiectiv de țară. Trecând peste perlele care le-au mai scos Iohannis sau Ponta, unul spunea că primul obiectiv de țară este să trecem la moneda euro, altul că trebuie să intrăm în Schengen trebuie spus că astea sunt obligații care decurg din Tratatul de Aderare. Suntem singurul partid politic în a cărui program și-a asumat un obiectiv de țară. Acest obiectiv este unirea României cu Republica Moldova. Unirea se face în timp, cu răbdare. Oferta noastră către români este ca partidul nostru să aibă ca obiectiv de țară reîntregirea României Mari. Astăzi, românii trăiesc separați de Prut pentru că asta au vrut doi criminali: Stalin și Hitler. Avem obligația să privim la viitor. Unirea cu Moldova este și în interesul nostru. O țară mai mare și gândiți-vă cum ar crește potențialul agricol al României sau populația României”.

Cetățenii au dreptul la informare

Băsescu a pus accent în discursul său și pe responsabilitatea administrațiilor locale care au obligația de a respecta drepturile constituționale ale cetățenilor.

„Toți primarii trebuie să aibă în vedere infrastructura, dar mi-ar place să respectăm și drepturile garantate de Constituție. Constituția m-a apărat două mandate pentru că am respectat-o în litera și în spiritul ei. Mare parte din drepturile garantate cetățenilor români prin Constituție sunt în atribuțiile administrației locale. Luăm capitolul 2 și la art. 31 găsim Dreptul cetățeanului la informare. Cetățenii trebuie să știe cum se cheltuiesc banii primăriei sau ai Consiliului Județean. Dar nu așa cum ne-a propus acum Guvernul Cioloș. Au obligat toate administrațiile să pună pe site execuția bugetară, adică, cum s-au cheltuit banii. Însă, noi trebuie să informăm cetățenii cum se vor cheltui banii. Cetăţenii trebuie să fie informaţi pe ce se vor cheltui banii şi nu informaţi după ce se cheltuiesc banii. Am rugămintea la primari să aibă în vedere că ei sunt cei care garantează cetăţenilor drepturile constituţionale. Eu nu spun că guvernele nu trebuie să asigure investiţii mari care creează locuri de muncă, dar este şi responsabilitatea administraţiei locale să atragă investiţii şi să nu şpăguiască investitorii de la intrarea în primărie. Şi nici nu o să vină guvernul să construiască creşe în comune sau oraşe”.

Traian Băsescu a mai mărturisit celor prezenţi că îşi doreşte ca după alegerile parlamentare PMP să dea ţării un prim-ministru.

Băsescu, adversar al islamizării României

Legat de construcţia celei mai mari moschei din România răspunsul  fostului preşedinte a fost ironic: „Nu aveam ca obiectiv să vă vorbesc despre moschee, dar, pentru că nu îmi place să las lucruri neterminate, trebuie să vă spun că sunt un adversar fără rezervă al ideii de islamizare a Europei, islamizare care se face şi prin primirea de migranţi islamişti fără nici un fel de control, fără să ştim ce vom face cu ei în viitor, fără să ştim dacă se vor putea adapta la nivelul de viaţă european, iar parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa”.

Traian Băsescu a mai adăugat că, România are atâtea moschei câte îi trebuie pentru a acoperi nevoile musulmanilor României. „Este bine ca România să rămână creştină! (…) dacă Iohannis tot a spus că e ca şi ridicată moscheea sper ca, după ce-şi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”.

 

 


Tag-uri: Dacia Panoramic, Piatra Neam, Traian Băsescu, Laurențiu Dulamă, Dorel Onaca, Neamț Laurențiu, Municipiului Piatra, Unirea Rom, Republica Moldova, Adrian Năstase, Consiliului Județean, Guvernul Cioloș, PMP, candidati, primari, lansare
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea candidaţilor PMP. Traian Băsescu, la Piatra Neamţ: "E vremea ca PSD şi PNL să iasă la pensie, să nu mai aibă DNA-ul pe cap” | GALERIE FOTO.
SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii