S-a început URMĂRIREA PENALĂ pentru ABUZ ÎN SERVICIU în cazul UNITĂŢII de Arşi de la Floreasca. Medicul Ioan Lascăr este ACUZAT că a semnat un proces verbal FALS de punere în funcţiune a Unităţii Moderne de Arşi de la Spitalul Floreasca

Doctorul Ioan Lascăr
Autor: | | 19 Comentarii | 2803 Vizualizari

După 7 luni de la dezastrul din Colectiv, noi informaţii ies la iveală, iar, rând pe rând, vinovaţii ajung în faţa justiţiei. Amintim că în acest incindet dramatic, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite.

UPDATE A început urmărirea penală în rem a doctorului Ioan Lascăr pentru fapte de abuz în serviciu. Potrivit Mediafax, procurorii au dispus ca la unitatea de parchet să fie trimise, la cerere, în perioada imediat următoare, mai multe documente de la Spitalul Floreasca, de la firma privată implicată în amenajarea Secţiei, precum şi de la Corpul de Control.

"Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă (Floreasca) nu este încă funcţională, în ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului şi a inaugurărilor oficiale efectuate în ultimele luni”, a conchis Corpul de control al ministrului Sănătăţii în urma anchetei realizate în perioada 26-29 aprilie, la nivelul unităţii medicale, se arată într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei Mediafax.

Teodora Maftei şi Radu Sienerth sunt ultimii doi tineri care au dispărut în urma incendiului din Colectiv. Teodora Maftei a fost una dintre primele paciente din România cu infecţie nosocomială, contactată la Spitalul de Arși, iar Radu a murit în secţia Toxicologie după declanșarea unei viroze la Spitalul Floreasca. Nici până în acest moment, familiile celor doi nu au primit dosarele medicale.

Despre Radu, doctorul Ioan Lascăr a menţionat că a murit în urma unei complicaţii pulmonare.

„A murit în urma unei complicaţii pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicaţiile posibile şi, cu ajutorul nostru, a reuşit să supravieţuiască până astăzi – un efort de patru luni şi jumătate”, declară presei doctorul Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca.

Familia lui Radu a hotărât ca acesta să fie mutat la Unitatea Modernă pentru Arși. Dar, într-o noapte, o asistentă din spital îl ia deoparte pe tată și îi spune: „Nu e gata Unitatea modernă! Nu au unde să-l ducă”, menţionează tolo.ro.

Nu e gata Unitatea modernă”, în contextul în care doctorul Ioan Lascăr anunţase că este FUNCŢIONALĂ şi gata să primească pacienţii. Secţia a fost INAUGURATĂ pentru prima dată în aprilie 2015, iar a doua oară după incidentul din Colectiv.

„Doctorul Lascăr ne-a zis că dacă l-am duce în Unitatea de Arși nu am mai avea acces la el. De fapt, nu era deschisă! Știam și m-a supărat că mă ia de prost”, povestește tatăl lui Radu.

Corpul de Control al Guvernului e asigurat de conducerea spitalului că Secția Modernă de Arși s-a deschis și că s-au făcut acolo ”o sută de operații”. A urmat şi un al doilea control după moartea lui Radu Sienerth, când Guvernul a fost atenţionat de materialele apărute în presă despre minciunile din jurul Unităţii Moderne de Arşi.

Pentru a treia oară, doctorul Lascăr declară că unitatea medicală este funcţională.

 „Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut acolo aproape o sută de operaţii. Unitatea a devenit operaţională la puţin timp după Colectiv, au fost operaţi vreo 70 de tineri din Colectiv”.

Rezultatele acestui control demonstrează că Unitatea de Arşi nu a funcţionat niciodată, iar medicul Lascăr a semnat un proces verbal fals.

Sursele Gazetei explică: „Pentru că Ioan Lascăr a semnat un proces verbal fals de punere în funcțiune a Barocamerei, piesa centrală și de noutate absolută a Unității de Arși”.

”M-am bazat pe buna credință a firmei Gemedica SRL, care mi-a promis că o va pune în funcțiune, dar n-a pus-o”, a motivat Ioan Lascăr în fața inspectorilor, precizează tolo.ro
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...