LIBER la JOINT. În două state din America s-a LEGALIZAT consumul de MARIJUANA în scop RECREATIV

LIBER la JOINT. În două state din America s-a LEGALIZAT consumul de MARIJUANA în scop RECREATIV

În Colorado și Washington, marijuana poate fi consumată legal în scopuri recreative, de la 1 ianuarie, informează AFP.

În aceste două state americane s-au deschis deja primele "coffee-shops", unde consumatorii vor putea să cumpere legal marijuana. Singura condiţie este ca cei care o consumă este să fi împlinit vârsta majoratului, adică 21 de ani. Clienţii pot cere până la 28 de grame de canabis la fiecare vizită în cafenea. Pentru amatorii de joint legal, unele companii oferă deja călătorii organizate. Deşi în majoritatea statelor din America consumul de canabis în scopuri recreative nu este considerat un delict, Colorado şi Washington au făcut un pas înainte punând în aplicare un sistem în care autorităţile locale vor supraveghea distribuţia şi vânzarea de marijuana pentru simpla plăcere a consumatorilor.

Potrivit Seattle Times, în Colorado, celebru pentru staţiunile sale de schi, autorităţile au acordat licenţe pentru 348 de magazine, iar statul Washington a primit 3.746 de cereri dintre care 867 pentru magazine.

Această lege este o premieră pe continentul american, unde politica de până în prezent combina interdicţia şi reprimarea pentru consumatori cu lupta împotriva producătorilor şi traficanţilor, în special în centrul şi sudul continentului. Consumul de canabis în scopuri medicale este deja legal şi reglementat în 19 state americane. ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • A SLĂBIT atât de mult încât SOŢUL său NU a mai RECUNOSCUT-O când s-a întors din Afganistan | GALERIE FOTO

  • PENIBILI DE REVELION. S-au ÎMBĂTAT CRIȚĂ la petrecere și apoi s-au BĂTUT CU POLIȚIA sau au ajuns SĂ SE FACĂ DE RÂS | GALERIE FOTO

  • ALPINIST EXPERIMENTAT, un COPIL de 9 ani. Un BĂIEŢEL a escaladat vârfurile Kilimanjaro, Whitney şi Aconcagua | GALERIE FOTO