Libertatea lui „Meme” Stoica, negociată în toaletă

Libertatea lui „Meme” Stoica, negociată în toaletă

Judecătorul Stan Mustaţă, în timpul discuţiilor, tragea apa de la toaletă sau dădea drumul la robinet, tocmai pentru a nu fi interceptat. Pentru eliberarea lui Stoica s-a decis să primească minim 30.000 de lei. Prietenul Ion Boraciu mergea la inculpaţi acasă şi le prezenta oferta judecătorului. Grefiera Mariana Curea verifica sistemul ECRIS pentru a se asigura că nu au fost emise mandate de interceptare.

Într-o convorbirea purtată pe 7 aprilie, Stan Mustaţă a adus în discuţie dosarul penal al condamnatului Mihai Stoica, zis „Meme”, precizând că, deşi i-a admis în principiu contestaţia în anulare, totuşi, pe fond, va respinge cererea: „Şi la Meme? la Meme? Nelu, Nelu, la Meme? I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: „Bă, ţi-am zis că de admis în principiu, mă obligă legea, da’ mai departe o …[cuvânt obscen]…. Pe lege, …[neinteligibil]…, să fiu al dracu’”.

Liber peste câteva zile

În momentul când Ion Boraciu l-a întrebat dacă totuşi mai putea să rezolve cererea, în sensul de a pronunţa o soluţie favorabilă: „Nu mai poţi s-o rezolvi?”, Stan Mustaţă a lăsat să se înţeleagă că ar putea pronunţa hotărârea la termenul din 16 aprilie 2014: „Ba da. Pe 16”. „Aflată în incinta grupului sanitar, împreună cu Mustaţă Stan şi Ion Boraciu, în momentul în care s-a adus în discuţie dosarul privind pe „Meme[, Mariana Curea s-a retras: „Hai, că mă duc dincolo, vă las”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sub 30…nici vorbă!

Procurorii susţin în referatul cu propunerea de arestare preventivă că „subiectul a fost reluat şi cu ocazia convorbirii din data de 28.04.2014, când la întrebarea lui Boraciu: „Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?”, Stan Mustaţă a răspuns afirmativ, condiţionând actul de justiţie de remiterea, cu titlu de mită, a unei sume de bani, fără a preciza valuta: „Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci dă-l în …[cuvânt obscen]…”.

Fără grătare

Din această convorbire a mai rezultat şi că Florian Alexandru ar fi luat legătura cu o persoană în sensul celor arătate mai sus, dar că acea persoană îi invită la un grătar, judecătorului Mustaţă fiindu-i teamă să se expună în acest fel: „Păi acesta iar mi-a zis, c-a zis c-a vorbit cu unu, dar ăla zice să mergem la un grătar. Bă, să nu te atragă în cursă, bă, nebunul acesta!”.

Obicei vechi

Mustaţă a afirmat că poate să dispună o soluţie favorabilă – punere în libertate sau scăderea pedepsei –  în schimbul unei sume de bani pe care iniţial nu a precizat-o, prilej cu judecătorul a comentat faptul că Stoica Mihai are bani şi că are mulţi avocaţi. Ulterior, cu prilejul discuţiei din data de 28.04.2014, Mustaţă a precizat că suma de bani pe care ar fi putut să o plătească Meme, în schimbul soluţiei favorabile, putea să fie de 500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, însă nu mai puţin de 300 milioane.

Potrivit DNA, „dialogurile purtate între membrii grupului denotă o evidentă obişnuinţă a acestora în desfăşurarea unor asemenea activităţi infracţionale, în cadrul cărora erau deja stabilite „tarifele” pentru furnizarea hotărârilor judecătoreşti favorabile, singura lor preocupare fiind, în această privinţă, aceea ca fiecare dintre ei să-şi îndeplinească, în vederea atingerii scopului comun urmărit, sarcinile asumate în cadrul cooperării lor delictuale”. Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost reţinuţi de procurorii DNA, care vor cere acestei instanţe arestarea lor preventivă în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.