Liceeni din Constanţa acuzaţi că au DROGAT şi VIOLAT o MINORĂ au fost ELIBERAŢI

Liceeni din Constanţa acuzaţi că au DROGAT şi VIOLAT o MINORĂ au fost ELIBERAŢI

Cei cinci liceeni acuzaţi că au drogat şi violat o elevă a Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, şi trimişi în judecată, au fost eliberaţi din închisoare. A ieşit din arest şi a şasea persoană din acest dosar, tânărul care care îi şantaja liceeni pentru a-l scăpa pe vărul său de acuzaţii.

Potrivit Telegraf, la aproape două săptămâni de la intrarea în vigoare a noului Cod Penal, Judecătoria Constanţa a emis primele decizii prin care a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Este vorba despre cei cinci liceeni acuzaţi că au violat o colegă şi de complicele lor, un tânăr de 23 de ani, învinuit de favorizarea infractorului. Hotărârea prin care Cristian Floris Gună, Severius Alexandru Vasea, Dan Cristian Iconaru, Sever Tekin Amet, Flavius Evelin Vasile Şuteu şi Claudiu Răzvan Sîrbu ar putea ieşi din închisoare nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore. "Înlocuieşte măsura preventivă a arestării preventive, prevăzută de art. 223 C. proc. pen., luată faţă de inculpaţii G. Cristian Floris, I. Dan Cristian, V. Severius Alexandru, A. Sever Tekin, Ş. Flavius Evelin Vasile şi Sîrbu Răzvan Claudiu, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 C. proc. pen., pe o durată de 30 zile, începând cu data de 11.02.2014 şi până la data de 12.03.2014, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se arată pe portalul instanţelor de judecată, citat de Cuget Liber.

Aceştia nu au voie să părăsească imobilul de domiciliu, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, ei trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice cu persoana vătămată, cu coinculpaţii şi martorii din dosar, cu membrii de familie ai acestora. În caz contrar, se pot întoarce în închisoare.

Referatul de arestare preventivă

Ne puteți urmări și pe Google News

Mama victimei, avocat constănţean, a fost cea care a reclamat că  fiica ei a fost drogată şi violată de mai mulţi colegi. Din referatul de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a rezultat că „în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2013 profitând de starea părţii vătămate B.R.I. (minoră) şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cei cinci inculpaţi minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde inculpaţii I.D.C. şi V.S.A. au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către inculpatul G.C.F.

Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul G.C.F. a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15-22.12.2013, inculpatul Sîrbu Răzvan Claudiu (recomandându-se ca fiind văr al inculpatului V.S.A.), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare i-a ameninţat pe inculpaţii I.D.C. şi G.C.F. cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul V.S.A.” TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Traian Băsescu: Sinceritatea costă, poporului român nu îi place să îi spui lucruri pe care nu vrea să le audă
  • Adrian Halpert: Antena 3 și-a cumpărat premiile internaționale
  • Ponta: Dacă liberalii ne dau ministerul de Interne, acceptăm cu plăcere. VEZI ce a zis Antonescu

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai tari IMAGINI de la 2014 Sony World Photography. Selecția s-a făcut din peste 130.000 de fotografii
  • Dans popular ROMÂNESC, executat de doi patinatori americani | VIDEO
  • Se simte bine în corpul ei ŞI O ARATĂ. Câţi ani crezi că are ACEASTĂ FEMEIE? / GALERIE FOTO