Liderii Dreptei şi-au amintit de Alianţa D.A.

Liderii Dreptei şi-au amintit de Alianţa D.A.

Liderii Dreptei s-au reunit ieri, la aceeaşi masă, în cadrul unei dezbateri organizate de către europarlamentarul Cristian Preda, la Grupul pentru Dialog Social. În glumă, deputatul Elena Udrea a afirmat că ar putea fi sancţionată pentru că a participat la o dezbatere la care s-au aflat Cristian Preda, suspendat din PDL, liderul PMP, Eugen Tomac, şi liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Toţi cei prezenţi la dezbatere au făcut un apel pentru unitatea partidelor de pe partea dreaptă. Elena Udrea a afirmat că, dacă USL se va rupe şi PNL va merge cu partidele de dreapta la alegerile prezidenţiale, atunci un candidat PSD nu are şanse. "Aşteptăm şi PNL să revină la dreapta, să se despartă de PSD", a adăugat Udrea, care a mai explicat că s-a îmbrăcat în portocaliu "cu gândul la Alianţa DA şi sper ca în viitor să o refacem alături de PNL". De Alianţa D.A. şi-a adus aminte şi Teodor Baconschi, care a afirmat, la rândul său: "Cele două componente ale Alianţei D.A. au luat-o razna. PNL e aliat simbiotic cu duşmanul ereditar, PSD". Atuul Băsescu Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a reiterat că un candidat al dreptei în parteneriat cu Traian Băsescu are toate şansele pentru prezidenţiale. "Nu cred că avem o şansă să continuăm la Administraţia Prezidenţială cu un preşedinte din rândul partidelor de centru-dreapta dacă nu construim un singur vehicul politic şi dacă nu venim cu un singur candidat care să fie în stare să aducă voturi şi care să fie şi în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu", a arătat Udrea. Aceasta a explicat de ce ar fi neinspirat să se meargă separat la europarlamentare. "E o poveste că PDL nu se va bate cu PMP şi Forţa Civică. Or să fie războaie în teritoriu şi ne batem pe acelaşi electorat. Mi s-ar părea catastrofal să mergem separat la europarlamentare", a explicat ea. Şi gazda dezbaterii, europarlamentarul Cristian Preda a vorbit despre rolul lui Traian Băsescu în contextul alegerilor pentru PE, spunând că şeful statului este "actorul cu adevărat important în familia politică a PPE". "Izolaţionismul PDL avantajează USL" Prezent la dezbatere, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a reluat ideea ca partidul pe care îl conduce va avea o listă comună cu Partidul Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare, adăugând că "izolaţionismul PDL-ist" avantajează USL. "Am insistat pentru lista comună la alegerile europarlamentare a partidelor de dreapta şi din perspectiva alegerilor prezidenţiale. Europarlamentarele sunt un exerciţiu pentru prezidenţiale", a spus Mihai Răzvan Ungureanu. La rândul său, preşedintele PMP Eugen Tomac, a afirmat că Dreapta are nevoie de unitate de acţiune şi a lansat un atac la adresa premierului Victor Ponta. "Victor Ponta are timp de poveşti cu Ghiţă ciobanul, dar nu se întâlneşte cu oficiali europeni", a spus el. La dezbaterea organizată la GDS de europarlamentarul Cristian Preda, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu şi Eugen Tomac au pledat pentru unitatea Dreptei. Ei şi-au amintit de victoriile obţinute împreună de PD şi PNL.

Predoiu dă replica pe Facebook Prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, nu a fost la discuţii, dar a dat replica pe Facebook. "Spiritul de vrajbă pe motive egoiste a pătruns şi între politicienii tineri. Se cere cu vorbe unificarea Dreptei, dar se continuă imediat cu alte vorbe nedrepte la adresa celor cu care se vrea unificarea", s-a plâns acesta. El a sugerat că aceia care critică PDL îşi urmăresc, de fapt, "agendele personale". Predoiu a fost desemnat de PDL candidat în alegerile prezidenţiale din acest an, deşi celelalte partide pledau pentru un candidat comun.

Ne puteți urmări și pe Google News