LISTA PMP pentru europarlamentare. Baconschi, pe locul 5 în urma votului colegilor. Funeriu, pe 16

LISTA PMP pentru europarlamentare. Baconschi, pe locul 5 în urma votului colegilor. Funeriu, pe 16

Theodor Baconschi şi Daniel Funeriu au obţinut rezultate diferite în urma votului intern al membrilor PMP pentru lista de europarlamentare a partidului. Fostul ministru de Externe s-a plasat pe locul 5 în preferinţele colegilor, în timp ce fostul consilier prezidenţial a ocupat un dezamăgitor loc 16 ca urmare a voturilor exprimate de militanţii Mişcării Populare, au precizat surse din PMP, pentru EvZ.

Pe primele locuri se regăsesc Florin Popescu, Toader Paleologu, Cristi Petrescu şi Gabriel Berca. Conform unei decizii a Colegiului Executiv Naţional, primele poziţii pe listă ar urma să fie acordate europarlamentarilor în funcţie. Cristi Preda este singurul vizat în acest moment, dar el ar putea fi secondat de Elena Băsescu, în cazul în care acesta ia decizia de a renunţa la candidatură independentă.

Situaţia precară a lui Daniel Funeriu în PMP pare a fi confirmată şi de un sondaj intern. Dintre toţi liderii percepuţi ai partidului, acesta se bucură de cea mai mică popularitate printre votanţi: doar 10%. În timp ce Cristi Preda are 17%, Elena Băsescu – 38%, Emil Boc – 43%, iar Elena Udrea se situează la 55%.

De altfel, şi la capitolul încredere în rândurile întregului electorat, fata cea mică a Preşedintelui are o cotă de încredere de 12%, în timp ce Preda şi Funeriu obţin abia 5%, au mai precizat sursele.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Băsescu, despre creșterea PMP în sondaje: "Până când a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. Ea a credibilizat mult partidul" 

Luni, președintele Traian Băsescu a comentat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Adevărul, faptul că PMP a ajuns la un procent de 10% în sondajele de opinie. Șeful statului a remarcat că înainte de venirea Elenei Udrea în partid, PMP era la 4% și după aceea electoratul s-a transferat rapid.

"Eu știu și un al treilea sondaj care a confirmat aceleași cifre pentru PMP - 9 sau 10%. Aici este în primul rând o rupere a PDL de electorat. În faza inițială, până când a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. După ce a venit Udrea, s-a transferat electorat rapid, ea a credibilizat mult PMP. (...) În PMP sunt oameni cu care am lucrat, care știu cum trebuie să arate statul. Oamenii din PMP au cam 40 de ani, nu sunt proveniți din partidul comunist, FSN, dar nici nu sunt fără experiență", a mai spus Traian Băsescu. CITIŢI ŞI:
  • ZECE MII de oameni au participat la PROTESTUL PMP. Elena Udrea: ”Mișcarea Populară este adevărata opoziție la Guvernul Ponta”
  • Sondaj IRES. PMP-ul lui Băsescu a ajuns din urmă PDL
  • Traian Băsescu a SEMNAT petiția PMP împotriva MAJORĂRII accizei la combustibili | VIDEO