Livia Stanciu în sala plină de inculpați celebri: „Nu mai comparați procesele între ele!” | PROCESELE ZILEI

Tudor Breazu s-a prefăcut ocupat și și-a notat diverse fraze cât a stat pe holuri în așteptarea procesului
Autor: | | 2 Comentarii | 3943 Vizualizari

Generalii Corneliu Dobrițoiu, Radici și Sergiu Medar, funcționarul Grăjdan, foștii soți Elena Udrea și Dorin Cocoș, precum și politicienii Ion Stan și Cătălin Rădulescu au ajuns la mâna șefei instanței supreme.

Mai mulți politicieni și oameni de afaceri, inculpați, au venit, ieri, la întâlnirea tradițională cu Completul de 5 judecători de la Înalta Curte, prezidat de șefa instanței, Livia Stanciu.

Generalii Corneliu Dobrițoiu, Floarea Șerban, Francisc Radici sau Sergiu Medar au plecat primii după ce un inculpat din dosarul „Case pentru generali” a rămas fără avocat, așa încât procesul s-a amânat.

A urmat Grăjdan Balaban, complicele lui Adrian Năstase din „Trofeul Calității”. Are avocat din oficiu și este acuzat de favorizarea infractorului. Cu noile Coduri subliniate și adnotate, el a început să explice șefei instanței supreme că trebuie să accepte o excepție ridicată de el. Nu a atacat pedeapsa primită în primă instanță, de trei ani cu suspendare, ci doar sesizarea care nu a ajuns la Curtea Constituțională. Nervos și bâlbâit, Grăjdan a sfârșit prin a aștepta decizia judecătorilor care au rămas în pronunțare.


FOTO: Dorin Cocoș


În sală, în ultimul rând, așteaptă să-i vină rândul Elena Udrea. I-a luat- o înainte deputatul PSD Ion Stan, condamnat deja la doi ani de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de trafic de influenţă, în dosarul în care este acuzat că a cerut bani unui om de afaceri, pentru a-i obţine contracte cu statul. Stan a obținut reaudierea a doi martori propuși de el.

Buzunarul plin de bani

Începe judecarea contestației DNA împotriva ridicării controlului judiciar, măsuri luate în cazurile Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gabriel Sandu, judecați în Microsoft. Când grefierul a cerut buletinele celor trei pentru a le fotocopia, Dorin Cocoș (foto) a scos din buzunarul de la piept, odată cu actul de identitate, cel puțin 1.000 de lei, sumă în bancnote de 100 și de 50 de lei. Pe rând, inculpații cer respingerea doleanței procurorilor și arată că nu mai reprezintă niciun risc, din moment ce au recunoscut faptele. Și în cazul acestora, judecătorii au rămas în pronunțare.

Urmează Elena Udrea și Tudor Breazu. Vor să scape de controlul judiciar în cazul Gala Bute. Nu este sigur dacă Breazu a depus în termenul legal de 48 de ore contestația. Livia Stanciu îi aduce aminte avocatului acestuia că putea trimite documentul și prin fax.

Udrea nu este de acord cu controlul judiciar și se simte discriminată deoarece DNA nu a contestat ridicarea măsurii în cazul celor patru coinculpați care și-au recunoscut faptele. Stanciu i-a cerut să lase la latitudinea procurorului gestionarea procedurilor și i-a cerut să nu mai compare procesele, deoarece nu seamănă între ele.

Deputat despărțit de alegători de Codul penal

Tot timpul, în sală s-a aflat și deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu (foto). Cel supranumit „Berlusconi de Ploiești” a ascultat mirat poveștile celorlalți. Este trimis în judecată din aprilie 2014 și acuzat de dare de mită și efectuarea de acte de comerț incompatibile cu funcția. Tot de atunci se află sub control judiciar.


FOTO: Cătălin Marian RădulescuIeri, a venit să ceară Completului de 5 să-i ridice restricția, deoarece nu-și mai poate exercita funcția din Parlament și unde a fost votat de electorat. Revoluționar cu patalama, Rădulescu a încercat să impresioneze completul de judecată cu o introducere potrivit căreia, de-a lungul carierei de medic nu a săvârșit nicio abatere. „Sunt președinte al PSD Diaspora și eu nu am voie să ies din țară. Nu mi se pare normal. Urmează două runde de alegeri și eu nu pot participa pentru a mobiliza electoratul social democrat din străinătate. Nu-mi pot exercita atribuțiile”, a susținut, cu voce mieroasă, deputatul PSD. Și în cazul său, judecătorii au rămas în pronunțare.

În aceeași sală a suferințelor pentru inculpați urma să fie adus și fostul ministru al Economiei, Codruț Șereș. Condamnat deja în alt dosar, urma să fie adus în boxă pentru a participa la unul din ultimele termene în cazul Hidroelectrica 2.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...