Liviu Iolu a primit Marele Premiu pentru presă scrisă

Liviu Iolu a primit Marele Premiu pentru presă scrisă

Jurnaliştii de la „Evenimentul zilei“ au luat crema premiilor la Gala Clubului Român de Presă (CRP).

Liviu Iolu, şeful Departamentului Reporteri Speciali al EVZ, a primit Marele Premiu pentru presă scrisă. El a fost recompensat pentru anchetele publicate în ianuarie 2007, care au dus la demiterea lui Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre cei mai apreciaţi miniştri ai cabinetului Tăriceanu.

„Ancheta pe care am publicat-o mi-a provocat sentimente amestecate. Mă bucur că am furnizat o exclusivitate pentru ziarul la care lucrez, însă vestea că Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat nu mi-a dat satisfacţie, mai ales că în locul său a fost numit un ministru care s-a dovedit a fi incompetent“, a spus Liviu Iolu. Jurnalistul i-a dedicat premiul Vandei Condurache, unul dintre foştii săi profesori de la Iaşi, care a decedat anul trecut. Iolu este un obişnuit al Galelor CRP. În 2002 a câştigat premiul pentru expresivitate jurnalistică, iar în 2006, pentru reportaje.

Premiul pentru reportaj de presă scrisă a fost câştigat de Dana Balan, colaborator la Departamentul social al EVZ. Ea a fost recompensată pentru reportajele publicate anul trecut în revista „Opinia“, din Iaşi. La aceeaşi categorie a fost nominalizat şi Dorin Chioţea pentru reportajele din Coreea de Nord, publicate în EVZ. La categoria Anchete au fost nominalizaţi Mihai Munteanu şi Călin Cosmaciuc.

Ne puteți urmări și pe Google News