Fapt divers

Lovitura de gratie pentru liderii sindicali
Curtea Constituțională a comunicat o decizie care va afecta viitorul liderilor sindicali.

Astfel, judecătorii de la CCR au reținut că angajatorii suportă o sarcină excesivă, de natură a afecta dreptul de proprietate, prin imposibilitatea de a dispune concedierea angajaților care ocupă, în paralel, și funcții de conducere în organizații sindicale.

“Evident că o protecție a persoanelor alese în organele de conducere ale sindicatului se impune, dar o astfel de protecție trebuie să funcționeze exclusiv în raport cu activitatea sindicală efectiv desfășurată (asigurată, de altfel, de prevederile art.220 alin.2 din Codul muncii), iar nu în ceea ce privește activitatea profesională, de bază, a angajatului, care este într-o situație juridică identică cu ceilalți angajați sub aspectul incidenței dispozițiilor art.61 și art.65 din Codul muncii”, a concluzionat CCR, conform realitatea.net.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie și a fost comunicată Guvernului și Parlamentului, pentru modificarea art. 60, alin.1, litera g) din Codul Muncii.

Tag-uri: Curtea Constituțională, Codul Muncii, liderii sindicali, liderii sindicali concediati
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LOVITURĂ GREA pentru LIDERII SINDICALI. Curtea Constituțională A COMUNICAT DECIZIA ISTORICĂ.

WOWbiz

Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:

Sex: M / F

Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii