LOVITURĂ GREA pentru LIDERII SINDICALI. Curtea Constituțională A COMUNICAT DECIZIA ISTORICĂ

Curtea Constituțională a comunicat o decizie care va afecta viitorul liderilor sindicali.

Astfel, judecătorii de la CCR au reținut că angajatorii suportă o sarcină excesivă, de natură a afecta dreptul de proprietate, prin imposibilitatea de a dispune concedierea angajaților care ocupă, în paralel, și funcții de conducere în organizații sindicale.

“Evident că o protecție a persoanelor alese în organele de conducere ale sindicatului se impune, dar o astfel de protecție trebuie să funcționeze exclusiv în raport cu activitatea sindicală efectiv desfășurată (asigurată, de altfel, de prevederile art.220 alin.2 din Codul muncii), iar nu în ceea ce privește activitatea profesională, de bază, a angajatului, care este într-o situație juridică identică cu ceilalți angajați sub aspectul incidenței dispozițiilor art.61 și art.65 din Codul muncii”, a concluzionat CCR, conform realitatea.net.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie și a fost comunicată Guvernului și Parlamentului, pentru modificarea art. 60, alin.1, litera g) din Codul Muncii.