Lucrări din banii UE oprite la un liceu important datorită greșelilor de proiectare

Lucrări din banii UE oprite la un liceu important datorită greșelilor de proiectare

Primăria Timișoara își bate joc de fondurile europene. Instituția a obținut fonduri nerambursabile în valoare de 1,4 milioane de euro pentru reabilitarea liceului cu predare în limba germană din oraș. Proiectul după care trebuie să lucreze executantul e atât de prost încât școala refăcută conform acestuia ar fi un adevărat pericol pentru elevi.

Din acest week-end pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara une se găsește Liceul Nikolaus Lenau se poate citi următorul mesaj la intrarea în clădire: „Lucrările la acest obiectiv de investiţii au fost oprite datorită incompetenţei funcţionarilor din primărie şi a greşelilor majore de proiectare”.

SC Kasdum-GF, firma care efectuează lucrările de reabilitare a sistat orice activitate. Administratorul firmei acuză primăria că a oferit un proiect de reabilitare prost executat, și, mai mult decât atât, a încercat să deturneze banii pentru parchet, spre o firmă agreată dar care nu putea oferi podelele de calitatea necesară. ”Angajații primăriei refuză să facă recepția la anumite clase deoarece parchetul nu a fost cumpărat de la firma Holver, firmă indicată de proiectant. Am fi dorit să facem achiziția de la această societate dacă produsul indicat era din lemn masiv, așa cum se cere în caietul de sarcini, este însă din lamele lipite între ele”, au reclamat reprezentanţii firmei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parchetul reprezinta doar o mică din problemele reale de la Liceul Lenau, susține administratorul firmei constructoare. ”Tavanul clădirii, spre exemplu, a fost refăcut în proporţie de 100%, dar din păcate domnul Ovidiu Purdea, responsabil tehnic din partea primăriei, refuză să facă acest decont, deşi a recunoscut în scris că vechiul tavan era un pericol real pentru elevi”, au mai arătat reprezentanții Kasdum.

Lucrările la Liceul Lenau, se realieazaă din două surse de finanțare. Pe de o parte sunt bani  de la Banca de Reconstrucție a Gremaniei, care a asigurat o finanțare de 400.000 de euro.  Cu acești bani trebuiau refăcute acoperișul, fațadele interioare și exterioare, însă compania execurantă a intrat în insolvență. o a dpua sursă de finanțare sunt  banii europeni.