Lucruri neştiute despre sandvişul cu unt şi jambon

Lucruri neştiute despre sandvişul cu unt şi jambon Sursa foto: EVZ

Tradiționalul sandviș cu unt și jambon, consumat de peste un miliard de ori anul trecut de francezi trece printr-o perioadă grea.

Şi anume, este pe cale să fie detronat de cosmopolitul burger, potrivit datelor publicate la începutul lunii martie și preluate de AFP.

Anul trecut s-au vândut 1,28 de miliarde de sandvișuri cu jambon și unt în tradiționala baghetă franceză, reprezentând 58% din sandvișurile vândute la nivel național. În aceeași perioadă, francezii au consumat 1,07 miliarde de burgeri.

Burger-ul reprezintă acum 'o masă din patru' în locațiile comerciale din Franța, potrivit cabinetului de specialitate Gira Conseil, care publică indicele jambon-unt. "Burger-mania în Hexagon este departe de a se fi oprit", constată directorul general Bernard Boutboul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicio surpriză

Având un preț mediu de 3,18 euro, Parisul este fără nicio surpriză orașul unde sandvișul cu unt și jambon este cel mai scump. În sudul țării, la Sete, și în nord, la Dieppe, se găsesc cele mai ieftine sandvișuri cu jambon la prețul mediu de 2,36 de euro.

În ce privește pizza, indiferent de volum sau de preț, 2014 a fost benefic pentru acest produs. Anul trecut piața pizzei, incluzând toate circuitele de distribuție, a avut încasări de 5,36 miliarde de euro și a înregistrat o creștere de 1,36 la sută.

'Franța rămâne una din țările unde se consumă cea mai multă pizza din lume", imediat după SUA și mult în fața Italiei, potrivit lui Bernard Boutboul.