”LUMINI ȘI UMBRE” la B1TV. Tăriceanu nu crede că Iohannis și Ponta au cheltuit doar două milioane de euro în campania electorală

Autor: | | 30 Comentarii | 1199 Vizualizari

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat în emisiunea „Lumini și umbre” realizată de Dan Andronic la B1 TV, că nu crede sumele vehiculate că ar fi fost cheltuite de Victor Ponta și Klaus Iohannis în campania electorală. Emisiunea "Lumini şi umbre" va fi difuzată în reluare duminică, de la ora 14:00, pe B1 TV.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat în emisiunea „Lumini și umbre” realizată de Dan Andronic la B1 TV, că nu crede sumele vehiculate că ar fi fost cheltuite de Victor Ponta și Klaus Iohannis în campania electorală:

”Dan Andronic: Nu știu, am văzut că a făcut campanie de două milioane mi se pare Klaus Iohannis, cred că și Victor Ponta se învârte tot pe acolo. Acestea nu sunt campanii, știți cum e. Dacă am prezenta cifrele și ne-am raporta la orice țară din UE ..

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt absolut de acord

Dan Andronic: Deci nu aveți încredere că au cheltuit atâția bani?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu.”

Pe de altă parte, Tăriceanu a apreciat că legislația pe tema finanțării partidelor nu este proastă, dar introduce o serie de limitări și atunci se găsesc o serie de soluții pentru finanțarea campaniilor electorale.

„Dacă ne uităm puțin la legislația pe care o avem, o să constatăm că pe fond nu e proastă, ea introduce o serie de limitări. Realitatea ne arată altceva, că nu se poate exercita un control eficient (...) Cred că nici nu se poate cu un control absolut. Și atunci se găsesc o serie de soluții, o serie de portițe care sunt folosite pentru finanțarea campaniilor electorale. Ce pot să constat este că, costurile cu campania electorală au ajuns la niște niveluri care sunt deja, aș spune, astronomice”, a spus Tăriceanu. 

Pentru rezolvarea problemei finanțării partidelor, președintele Senatului are o soluție, dar nu știe dacă va fi acceptată de toată lumea. “Singura modalitate eficientă prin care putem să eliminăm acest fenomen este să interzicem finanțarea campaniilor electorale de către terți, fie de persoane fizice, fie de persoane juridice, și finanțarea partidelor politice să se facă exclusiv de la buget. Se face cu un milion de lei, cu atât faci campanie. Și punct”, a spus Tăriceanu.

Emisiunea va fi difuzată în reluare duminică, de la ora 14:00, pe B1 TV.

Primele două ediţii ale emisunii "Lumini şi umbre" i-au avut ca invitaţi pe premierul Victor Ponta şi fostul director SRI, George Maior.

Prima ediţie a emisiunii. Invitat: Victor Ponta

A doua ediţie a emisunii. Invitat: George Maior
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro