Luna iulie, decisivă pentru reducerea TVA la carne

Luna iulie, decisivă pentru reducerea TVA la carne

În ciuda insistenţelor producătorilor, Guvernul nu va diminua taxa pe valoarea adăugată (TVA) la carne şi produsele din carne mai devreme de luna iulie a acestui an.

Până atunci, se vor aduna datele necesare pentru a se evalua impactul pe care l-a avut asupra economiei şi bugetului reducerea la 9% a TVA pe întreg lanţul de producţie a pâinii, în septembrie 2013. În funcţie de rezultate, se va decide extinderea măsurii. "Cifrele arată foarte bine, dar trebuie să facem o evaluare detaliată. În iulie vom face analiza şi apoi vom stabili, la nivelul Guvernului, dacă se va reduce TVA la carne", a declarat pentru EVZ ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Practic, trebuie văzut ce impact a avut scăderea TVA la pâine asupra bugetului şi producătorilor. Pentru a fi aplicată, măsura trebuie avizată şi de FMI. Producătorii spun că diminuarea TVA la carne va contribui la scăderea semnificativă a preţurilor la raft şi a evaziunii, iar încasările la bugetul de stat vor creşte.