Luptă între miliardari George Soros, dat în judecată de compania israeliană BSG Resources

Luptă între miliardari George Soros, dat în judecată de compania israeliană BSG Resources

George Soros are necazuri mari. Finanțistul american cu origini maghiare va trebui să înfrunte o bătălie legală de 10 miliarde de dolari cu acuzația de a fi exercitat impunătoarea sa influență politică asupra guvernului Guineii, cu scopul de a prejudicia compania israeliană BSG Resources, pentru propriul profit

Magnatul şi preşedintele Open Society Foundation, George Soros, ar fi exercitat - potrivit acuzelor aduse de companie și la care va trebui să răspundă - propria putere cu scopul de a băga bețe în roate chiar BSG Resources, împiedicând-o să realizeze acorduri şi să acceadă la achiziţii în domeniul minier al statului african, Repubilca Guineea. De data aceasta, Soros s-a pus împotriva unor adversari la fel de puternici ca el.

Acuzația împotriva lui George Soros

„Soros a acţionat cu scopul de a ne prejudicia, cu atât mai mult cu cât nu posedă activităţi economice în Guineea” - scrie compania în actele judiciare depuse la tribunal. Purtătorul de cuvânt al lui Soros a replicat, susţinând: „ca filantrop, el susține legal guvernele democratice în Europa de Est și în Africa”, adăugând că „în toată viața sa el a avut interesul de a ajuta națiunile mai sărace. Pur şi simplu a cerut oamenilor săi să monitorizeze BSG, alarmat de o posibilă corupţie, ca şi din pricina problemelor legale ale societăţii”. Acum e rândul Justiţiei să stabilească cine are dreptate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rivalitatea cu Israelul și cu Beny Steinmetz

După cum relatează Fox News, BSG este prezidată de magnatul şi adversarul lui Soros, Beny Steinmetz (foto), care a acuzat finanţistul şi fundaţiile sale de a-i fi sabotat firma.

Steinmetz susține că Soros, cu care nu e în bune relații de mai mult de 20 de ani, este ostil statului israelian. BSG s-a văzut nevoită să anuleze contractul de exploatare a minelor şi atunci a refuzat să plătească sute de milioane de dolari pentru a reînnoi licenţele.

Potrivit unor oficiali de la vârful firmei israeliene, George Soros a făcut presiuni la Departamentul de Justiţie american pentru a pune sub cercetare firma israeliană. Purtătorul de cuvânt al lui Soros neagă faptul şi susţine că BSG folosește acest pretext pentru a distrage atenția de la propriile dispute legale.

A influențat politica americană

J. Christian Adams, procuror al Departamentului de Justiţie în timpul administraţiei Obama şi acum şeful Public Interest Legal Foundation, a declarat pentru Fox News şi citat de Occhi della Guerra, că Soros are o anumită influenţă în Departament. „Organizațiile sale au schimbat politica Departamentului în anii lui Obama. Americanii nu au idee de cât de importantă și periculoasă este influența sa”, a afirmat procurorul.

O stare de fapt incontestabilă, după cum subliniază ultimul număr al Limes: „Reţeaua de ONG, grupuri de activişti şi consorţii de jurnalişti de investigaţie creaţi sau finanţaţi de Soros, este de fapt foarte vastă şi diversificată. Caracteristica ce îi uneşte este că, în viziunea finanţistului, aceste grupuri contribuie la promovarea, fiecare în domeniul său, la afirmarea în toată lumea al conceptului de societate deschisă imaginat de Karl Popper, pe care magnatul îl consideră mentorul său filosofic”.

O putere aproape nelimitată, capabilă să exercite presiuni asupra guvernelor, grație acțiunii promovate de o foarte deasă rețea de organizații finanțate de Open Society Foundation.

Puterea lui Soros împotriva suveranităților naționale

„Primul lucru care-ţi sare în ochi este natura megalomanică a proiectului filantropic al lui Soros. Niciun colțișor de pe glob n-a scăpat de eforturile sale. Nu există zonă politică pe care s-o lase neatinsă”.

Nu este teza unui oarecare conspiraționist sau, mai rău, a unui antisemit, ci a lui Carlone B. Glick, editorialist al Jerusalem Post. Rechizitoriul lui Glick este foarte dur: „Popoarele Occidentului trebuie să recunoască bazele comune ale tuturor acţiunilor lui Soros. Trebuie şi să ţină cont că unicul răspuns la aceste campanii premeditate, de subversiune, este că popoarele Occidentului trebuie să susţină drepturile lor naţionale şi dreptul lor individual la siguranţă. Trebuie să fie de partea instituțiilor naționale care garantează că siguranța, în conformitate cu legile, este de a susţine şi a apăra propriile valori şi tradiţii naţionale”.