Macovei: "O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta". Corupția la nivelul Guvernului face diferența între viață și moarte!

Macovei: "O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta". Corupția la nivelul Guvernului face diferența între viață și moarte!

"Victor Ponta demonstrează în fiecare zi că nu își poate asuma responsabilitățile care cad în mod normal în sarcina unui prim-ministru", notează europarlamentarul PDL Monica Macovei pe blogul său.

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că "O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta. Încă două motive Victor Ponta va putea chefui cu soția și prietenii din PSD și să joace baschet oricând, fără să mai aibă răspunderea politică pentru că oamenii mor de frig așteptând echipe de salvare pe care trebuia să le coordoneze premierul". Bilanț al gafelor premierului Fost ministru al Justiției, Macovei mai notează că premierul "Victor Ponta demonstrează în fiecare zi că nu își poate asuma responsabilitățile care cad în mod normal în sarcina unui prim-ministru". Monica Macovei îl acuză pe premier că manifestă o falsă preocupare față de interesele țării. "Falsa preocupare pe care o afișează Ponta față de bunul mers al țării este anulată de gesturile concrete pe care le face: stă la petreceri cu colegii din PSD în timpul serii de luni, 20 ianuarie, când studenta Aura Ion murea de frig după ce supraviețuise unui accident de avion, sau joacă baschet când miniștrii lui decretează stare de alertă din cauza ninsorilor și viscolului. Mărturiile unor ziariști despre aceste 'evenimente' la care a preferat să participe Ponta, în loc să își exercite atribuțiile de prim-ministru, sunt relevante pentru cinismul și incompetența lui Ponta. 'Aura murea, Ponta chefuia'– este titlul care marchează orice om responsabil. Pe Ponta, îl lasă indiderent. Tot indiferent l-a lăsat și moartea pilotului Iovan: 'Până ca televiziunile să anunţe oficial că pilotul a murit, premierului i s-a transmis această informaţie de către un ziarist (…). Victor Ponta nu a răspuns, continuând conversaţia obişnuită, fără să acorde, la masă, o importanţă anume acestei informaţii'. Iar în timp ce la Guvern se decidea închiderea unor drumuri naționale din cauza viscolului, Ponta îți făcea drum să joace baschet. Tot la un meci de baschet era Ponta și când mai mulți români mureau într-un accident de autocar în Muntenegru. Părtași îi sunt acum colegi din PSD, cum ar fi inculpatul Liviu Dragnea", notează Macovei, făcând un "bilanț" al gafelor premierului.

"Ce ar fi trebuit să facă un prim-ministru responsabil:

  • Să se asigure că ministerele cu atribuții potrivit legii, în caz de accident aviatic, au constituit comitetul pentru situații de urgență (comitet interministrerial) și să îl coordoneze, așa cum prevede legea;
  • Să urmărească îndeaproape măsurile de dezăpezire și misiunile de salvare a oamenilor aflați sub nămeți.
  • La fel de important, Ponta ar fi trebuit să se asigure că în posturi-cheie din ministere și regii sunt angajați oameni competenți, nu membri de familie sau prieteni politici fără nicio pregătire de specialitate".

Europarlamentarul PDL mai arată că "În posturi-cheie este nevoie de oameni corecți bine pregătiți, care 'să nu mintă, să nu fure, să nu ucidă'. Clientelismul este o formă de corupție. Iar corupția, la acest nivel, face diferența între viață și moarte. Ponta și oamenii lui au ajuns să mintă, să fure și, în cele din urmă, să ucidă prin incompetență și nepăsare".

Ne puteți urmări și pe Google News