Neculai Onţanu a fost adus la BECIUL DOMNESC cu o maşină a Poliţiei Locale a Sectorului 2. Şoferul s-a ales cu DOSAR PENAL după ce a intrat cu autovehiculul în curtea Arestului Poliţiei Capitalei | UPDATE

Neculai Onţanu, arestat preventiv pentru 30 de zile.
Autor: | | 18 Comentarii | 5098 Vizualizari

Cel mai longeviv primar al Capitalei a fost reținut miercuri pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită. Aseară, după expirarea ordonanței de reținere, Neculai Onțanu a mers acasă. Astăzi, magistrații de la Curtea De Apel București au admis cererea înaintată de procurorii DNA, de arestare preventivă pentru 30 de zile. Așa cum EVZ a dezvăluit încă de ieri, unul dintre denunțătorii din acest dosar este Cristian Borcea. Tot în acest dosar a fost arestată preventiv și avocata Loredana Radu, fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

UPDATE Şoferul care l-a adus pe Neculai Onţanu cu maşina Poliţiei Locale a Sectorului 2 la Arestul Capitalei s-a ales cu dosar penal. De asemenea, poliţiştii care i-au permis lui Onţanu să intre cu maşina în curtea arestului Poliţiei Capitalei vor fi cercetaţi penal.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În schimb, edilul ar fi primit mită un teren de 1.500 de metri pătrați, pe Barbu Văcărescu, prin intermediul avocatei Loredana Radu. Toma Șutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, va sta și el 30 de zile după gratii, fiind acuzat că a primit  2.000.0000 euro pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra acestor terenuri.
 
Imediat după reținerea primarului Neculai Onțanu, Evenimentul zilei a dezvăluit că unul dintre denunțători este Cristian Borcea, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, iar al doilea este omul de afaceri Dragoș Dobrescu.

Realitatea TV a dezvăluit, astăzi, ce a scris Borcea în denunțul făcut la DNA: "Am fost de acord cu propunerea lui Dragoş Dobrescu, sens în care la următoarea întâlnire cu primarul Onţanu, care a avut loc, din câte îmi amintesc, fie la stadion, fie la primărie, i-am spus acestuia că Dragoş Dobrescu împreună cu mine doream să obţinem resituirea unor suprafeţe de teren în sectorul 2, întrebându-l dacă ne poate ajuta. I-am spus domnului primar că, în cazul în care vom obţine restituirea, îi vom da o sumă de bani, din câte îmi amintesc, un milion de euro. Domnul primar a fost de acord cu propunerea mea şi mi-a spus că, dacă documentele sunt în regulă, ne va ajuta să obţinem acele terenuri. Revenind la suprafaţa de teren cerută de primarul Onţanu, aceasta a fost scăzută din partea mea şi, ca urmare a transferării acesteia către persoanele indicate de primar, eu sau persoanele care acţionau în numele meu, respectiv sora mea, nu am primit vreo sumă de bani. Nici eu, nici sora mea nu am cunoscut persoanele care au cumpărat formal terenul, la indicaţia primarului Onţanu. Ulterior obţinerii terenurilor, nu am mai purtat discuţii cu primarul pe această temă, eu doar mulţumindu-i pentru ajutor şi întrebându-l dacă totul este în regulă, el confirmându-mi că este mulţumit".

Denunțul lui Dragoș Dobrescu

Potrivit Realitatea TV a publicat și denunțul făcut de omul de afaceri Dragoș Dobrescu: "Am acceptat încheierea acelei promisiuni/trazacţii întrucât aveam cunoştinţă de faptul că Borcea Cristian era în relaţii de amiciţie cu primarul Sectorului 2, Onţanu Neculai, precum şi convingerea că putea determina urgentarea procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate. (...) Eu mi-am dat seama că urma să mituiască funcţionarii implicaţi în soluţionarea cererii de retrocedare şi bănuiam şi la cine urma să ajungă, având în vedere relaţiile lui Cristi cu Onţanu Neculai".

Ce a declarat Toma Șutru

Secretarul Consiliului Local al Sectorului 2 ar fi declarat, în fața procurorilor DNA, că l-a văzut pe Cristi Borcea când îl aștepta pe Neculai Onțanu .

"În legătură cu Borcea Cristian, arăt că în acea perioadă l-am văzut o dată sau de două ori aşteptând să intre la primarul Onţanu Neculai, iar o dată, cu câteva zile înainte de data de 1 iunie 2007, primarul a venit cu Borcea Cristian la mine în birou, primarul spunându-mi că Borcea are o problemă la noi la primărie, în legătură cu o reconstituire, după care Borcea Cristian mi-a spus că nu ştie detalii exacte cu privire la această reconstituire, dar are pe cineva care se ocupă de problemă. Am dedus că este vorba despre Astratini Sorin, care este un angajat de-ai lui Dragoş Dobrescu, Astratini fiind cel care se ocupă de obţinerea şi de punerea la Primăria Municipiului Bucureşti a documentaţiei necesare reconstituirii”, a mai dezvăluit Realitatea TV.

 
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...