Mailat, acuzat şi de agresiune sexuală

Mailat, acuzat şi de agresiune sexuală

Tribunalul din Roma a decis să menţină acuzaţia de agresiune sexuală în cazul lui Nicolae Romulus Mailat, romul arestat în octombrie 2007 după moartea Giovannei Reggiani în zona Tor di Quinto din Roma, relatează ediţia eletronică a cotidianului italian La Repubblica.

Judecătorul Claudio Mattioli a decis să menţină acuzaţia de viol deşi procurorii renunţaseră la această idee. Mattioli a argumentat că victima a fost găsită cu pantalonii desfăcuţi şi fără lenjeria intimă.

Potrivit judecătorului, citat de site-ul TGcom, infracţiunea iniţială este cea de viol, urmată de omucidere voluntară şi furt.

Presa italiană este convinsă că violul nu s-a concretizat, dar modul în care a fost găsită victima - cu pantalonii desfăcuţi, fără lenjeria intimă şi cu un sân descoperit - sugerează cel puţin intenţia pentru agresiunea sexuală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul medico-legal publicat la sfârşitul lunii ianuarie indica faptul că Giovanna Reggiani nu a fost violată.

Procurorul Maria Bice Barborini va trebui să îl acuze oficial pe Romulus Mailat şi pentru această infracţiune.

În plus, judecătorul Mattioli a decis renunţarea la acuzaţiile care îl vizau pe Vasile Neamţu, fiul Emiliei, martora care l-a denunţat pe Mailat. Neamţu fusese suspectat iniţial de complicitate, dar se pare că toate mărturiile de până acum îl disculpă.

Citiţi şi: Bijuteriile Giovannei, la mama lui Mailat

(16:53)