Editura Evenimentul si Capital

Manager Fondul Proprietatea: Hidroelectrica se va lista pe bursă în acest an

Autor: | | 0 Comentarii | 386 Vizualizari

Cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, va ieşi din insolvenţă în martie 2016 şi se va lista pe Bursa de Valori în a doua jumătate a acestui an.

Cel puţin aşa a declarat Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, la aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului pe Bursa de Valori București la 25 ianuarie 2011. „Credem că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă în luna martie a acestui an, iar listarea pe BVB va avea loc în a doua jumătate a anului”, a declarat Konieczny.

Managerul a afirmat că, în ciuda evoluţiilor din ultimii ani, mai sunt încă foarte multe lucruri de realizat și singura cale de a asigura progresul este listarea de noi companii pe bursă. „Lucrăm în mod constant la îmbunătățirea eficienței și profitabilității companiilor din portofoliul nostru, dar acum este rândul Guvernului să facă următoarea mișcare și să-și demonstreze angajamentul de a le lista pe bursă. Companii precum Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța, Poșta Română și Salrom sunt candidate viabile și sperăm să le vedem listate în 2016 și 2017”, a declarat managerul.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala București, în calitate de Administrator Unic şi Societate de Administrare („Administratorul Fondului”) a Fondul Proprietatea SA („Fondul”), aniversează cinci ani de la listarea Fondului pe Bursa de Valori București la 25 ianuarie 2011. Dr. Mark Mobius, Președinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, a comentat: “Privind înapoi la ultimii cinci ani, suntem mândri să constatăm o transformare uriașă a Fondului și a companiilor din portofoliul său și contribuția imensă la această performanță a echipei noastre locale de analiști. Fondul Proprietatea este fără îndoială cea mai vizibilă și lichidă companie de pe Bursa de Valori București. Fondul a acționat, de asemenea, ca o poartă de intrare a capitalului străin în țară, atrăgând de la listare investiții directe de portofoliu de peste 1,4 miliarde de euro de la investitorii instituționali străini. Privim cu încredere la următorii cinci ani de realizări.”
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro