Armament ca în Kosovo în casele clanului Raim, care a terorizat Mangalia

Armament ca în Kosovo în casele clanului Raim, care a terorizat Mangalia

Trupele speciale au intrat dimineaţă în 15 case aparţinând clanului Raim, cunoscut pentru violenţa extremă cu care îşi reglau conturile. Sute de arme au fpst găsite la percheziţii

UPDATE: 9 membri ai clanului au fost reţinuţi

Nouă membri ai clanului Raim au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de către poliţiştii din Constanţa, în urmă cu câteva minute, după descinderile de la Mangalia de astăzi dimineaţă. IPJ Constanţa informează că "cei în cauză urmează să fie prezentaţi, în această seară, Judecătoriei Mangalia, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, loviri şi alte violenţe, distrugeri, ameninţări".

I-au umflat la prima oră

Ne puteți urmări și pe Google News

Sute de poliţişti de la Investigaţii Criminale, jandarmi, trupe speciale de intervenţie, ofiţeri DGA, coordonaţi de procurori au descins la primele ore ale dimineţii în 15 locuinţe din Mangalia ale membriilor  temutului clan Raim. Cel puţin 13 suspecţi printre care şi şeful clanului, Mustafa Raim, sunt audiaţi la această oră în sediul poliţiei din oraş, fiind cercetaţi  pentru infracţiuni cu violenţă, ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări, şantaj, distrugere. 

Arsenal: zeci de grenade, săbii, bâte şi topoare

Nevestele suspecţilor ridicaţi de poliţişti au făcut un tărăboi în toată regula, acuzându-i pe mascaţi: "Ne-au umplut de vânătăi, bărbaţii noştri nu au făcut nimic, nu ştim de ce i-au luat". La percheziţiile efectuate în casele arătoase ale membrilor clanului, au fost găsite două pistoale, zeci de grenade, o armă de panoplie, săbii, bâte, topoare, răngi, petarde confecţionate artizanal cu cantităţi periculoase de material explozibil şi o mulţime de documente.

Clanul Raim a băgat în comă un copil de 12 ani

Cinci "locotenenţi ai lui Raim" au fost arestaţi  la sfârşitul lunii octombrie după ce au descins într-un cartier de la marginea oraşului şi au atacat cu săbii, bâte şi topoare o familie din clanul Lalai. Victimă a fost şi un copil de 12 ani internat în comă la spitalul din Constanţa după ce a fost lovit cu ranga în cap.

Clanul condus de Mustafa Raim din Mangalia este cunoscut  oraş pentru violenţa cu care işi atacă victimele. Pe lângă " terorizarea oraşului" , membrii grupării sunt cercetaţi în mai multe dosare pentru proxenetism şi afaceri cu autoturisme furate din Uniunea Europeană. Deşi, în ultimii ani, au fost reţinuţi în mai multe rânduri de poliţa din Mangalia, de fiecare dată au fost eliberaţi pe motiv că nu ar prezenta pericol public.