Maria Tănase, povestea de pe scenele americane

Autor: | | 0 Comentarii | 348 Vizualizari

Regizoarea Carmen Lidia Vidu merge în SUA cu două spectacole toamna aceasta: „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" și "Eu. O casă de păpuși"

Spectacolele "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" și "Eu. O casă de păpuși", ambele semnate de regizoarea Carmen Lidia Vidu, ajung toamna aceasta în Statele Unite ale Americii. "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" este un spectacol-confesiune ce aduce alături cele mai cunoscute cântece ale Mariei Tănase, interpretate magistral de actrița Mirela Pană, dar și lucrurile cele mai puțin știute despre marea artistă. "Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" va avea săptămâna viitoare două reprezentații peste ocean: pe 6 octombrie la New York, la invitația Institutului Cultural Român, și pe 8 octombrie la Seattle, un spectacol organizat de ICR și American Romanian Cultural Society "The Northwest Bridge to Southeast Europe".

Despre emanciparea femeii

De asemenea, spectacolul „Eu. O casă de păpuși", un spectacol-emblemă despre emanciparea femeii, adaptare modernă a capodoperei lui Henrik Ibsen, în care actrița Aura Călărașu readuce la viață celebrul personaj Nora, va avea trei reprezentații în Statele Unite ale Americii, în luna noiembrie: pe 18, 19 și 20 noiembrie, spectacolul se va juca la prestigioasa sala HERE Arts Center din New York. Cele trei reprezentații ale spectacolului vor fi precedate de o conferință de presă a echipei „Eu. O casă de păpuși", pe data de 17 noiembrie.

Reprezentații în Statele Unite ale Americii:

Joi, 6 octombrie, ora 7:00 PM, la Institutul Cultural Român din New York, sala Auditorium

200 East 38th St., New York, NY 10016

Spectacolul se va juca în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este gratuită.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 7:30 PM, la Nesholm Family Lecture Hall at McCaw Hall, Seattle Center

321 Mercer Street, Seattle, WA 98109

Spectacolul se va juca în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Prețul unui bilet este 25 de dolari sau 20 dolari pentru elevi și pensionari.„"Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" este un video poem teatral nascut din ambiția regizoarei Carmen Lidia Vidu și a actriței Mirela Pană de a aduce pe o scenă de teatru primul spectacol adevarat despre Maria Tănase. Este un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoție, care dezvaluie o altă față a Mariei Tănase, departe de personajul mediatizat.

Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

Iluzia visului american

M-am antrenat din liceu ca să ajung în America. Am vrut s-o vizitez, apoi să o locuiesc, apoi să muncesc. Fac parte dintr-o generație care gândea că dacă ești bun, trebuie să pleci, că numai cei slabi rămân în Romania. Am fost setată să vorbesc ca în afară, sa am mașină americănească, să ascult muzica lor și să dansez ca și ei. Nu am ajuns niciodată în America, iar de vreo doi sau trei ani, pofta mea s-a îndreptat spre România. Am început să doresc să-mi cunosc generația și să muncesc în cât mai multe orașe din țară. Am pofta reală de România. Și tocmai acum, când nu mai visez la America, se face ca la distanță de mai puîin de o lună să am doua turnee distincte cu două spectacole diferite în Statele Unite. „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase" se va juca în octombrie la New York și la Seattle, iar în noiembrie, vom juca la New York spectacolul „Eu. O casă de păpuși". Sunt timidă și sper să fie o călătorie plină de bucurie." - Carmen Lidia Vidu, regizor

"ântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase> m-a facut să găsesc putere și încredere în afara mea! ântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase> m-a facut să visez și asfel să primesc raspunsuri!" - Mirela Pană, actriță
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

FACEBOOK
loading...