Marii favoriţi la Oscar 2015

Marii favoriţi la Oscar 2015

Pe listă se numără peliculele The Grand Budapest Hotel şi Birdman, fiecare concurând la nouă categorii.

De la ora 02.00, ora României, seara Oscarurilor se deschide cu sosirea vedetelor pe covorul roşu. Începând cu ora 03.30, în direct de la Hollywood, aflăm cine pleacă acasă cu râvnita statuetă. Pe lista favoriţilor din acest an se numără peliculele The Grand Budapest Hotel şi Birdman, fiecare concurând la nouă categorii.

Pentru premiile de interpretare, criticii de film au o singură favorită certă: Juliane Moore, recenta câştigătoare a Globului de Aur pentru rolul din pelicula „Still Alice". În ceea ce priveşte cel mai bun actor în rol principal, pe lista favoriţilor se află Michael Keaton, Eddie Redmayne şi Benedict Cumberbatch. Experţii în industria de film îi acordă şanse mari şi lui Bradley Cooper în rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite.

“Omul-pasăre”, comedia neagră a regizorului Alejandro Inarritu, este unul dintre favoriţi la categoria “Cel mai bun film”, cu doar câteva ore înainte de decernarea premiilor Oscar. Bine cotat este şi lung-metrajul “Boyhood”, odă închinată copilăriei de către cineastul Richard Linklater. Cele două filme au fost nominalizate la nouă, respectiv şase categorii în cadrul cele de-a 87-a gală Oscar, ce va avea loc în incinta teatrului Dolby din Hollywood.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nominalizat la categorii precum "cel mai bun film", "cea mai bună cinematografie", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu original", "Omul-pasăre" se află în fruntea plutonulu. În plus, Michael Keaton, care intră în pielea omului-pasăre, un actor de vârstă mijlocie ce vrea cu disperare să îşi revitalizeze cariera, a fost nominlizat la categoria "cel mai bun actor în rol principal."

Portalul Goldderby.com, specializat în pronosticuri la Oscar, scrie că anul acesta nu există un favorit clar, spre deosebire de decernarea din 2014, ce a fost un triumf pentru "12 ani de sclavie", un film despre brutalitatea rasismului în America secolului 19.

În privinţa actorilor, Eddie Redmayne, care interpretează rolul astrofizicianului Stephen Hawking în "Teoria întregului", se află în fruntea preferinţelor la categoria "cel mai bun actor în rol principal", urmat de Michael Keaton. Julianne Moore este cotată cu cel mai mari şanse la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", pentru interpretarea unei femei bolnave de Alzheimer în filmul "Still Alice". Pentru rolurile secundare, marii favoriţi sunt Patricia Arquette în "Boyhood" și J.K. Simmons în "Whiplash".

Gazda galei Oscar din acest an va fi actorul Neil Patrick Harris care are dificila sarcină de a-i succeda popularei Ellen DeGeneres. La ceremonia de la Dolby Theatre va cânta Lady Gaga, iar pe scenă vor urca actorii Jennifer Aniston, Eddie Murphy, Sienna Miller, John Travolta și Marion Cotillard pentru a înmâna premii.