MARȘUL UNIRII. Mesajul pe care l-a dat chiar ACUM George SIMION

MARȘUL UNIRII. Mesajul pe care l-a dat chiar ACUM George SIMION

Organizatorul acțiunii MARȘUL UNIRII care a avut loc sâmbătă în București, George Simion, a lansat în această dimineață următorul mesaj pe Facebook:

1. Cred că în România s-a discutat mai mult despre Unire în ultimele 48 de ore cât în ultimii doi ani de zile cumulat.

2. Dacă în 2012 am ales să mergem la fiecare candidat în parte pentru a-și asuma Unirea (fiind alegeri unionominale), acum am mers la fiecare formațiune politică în parte (fiind alegeri pe listă). Am cerut dialog cu toate partidele care concurează la nivel național, fără discriminare. Atfel, am fost până acum primiți la 6 din cei 7 concurenți electorali: PSD, ALDE, PMP, USR, AN și PRU. Așteptăm astăzi să ne răspundă la solicitare și PNL, partid a cărei conducere a fost ieri ocupată cu înmormântarea venerabilului Radu Câmpeanu și a cărui lideri nu au putut fi găsiți.

3. Concret, TOATE partidele cu care am discutat au agreat, la nivel declarativ, că sunt de acord cu Unirea cu Republica Moldova, și vor vota în viitorul legislativ o declarație de unire DACĂ există o majoritate din populația de peste Prut care aderă la această opțiune. Dincolo de vorbe, vom avea și un document semnat cu fiecare din partidele politice, în următoarea perioadă, dublat de un set de măsuri pe care fiecare partid le va întreprinde, în funcție de preferințele partidului și specialiștii pe care îi are. Este, de fapt, cel mai important rezultat al manifestației stradale de la sfârșitul săptămânii. Știu că nu înghițiți politicienii dar așa funcționează o democrație.

Ne puteți urmări și pe Google News

4. Ce trebuie făcut (și trebuie obținut) este un consens al tuturor factorilor decidenți, pe subiectul reunirii, cum s-a întâmplat în 1995 cu pactul de la Snagov, în care s-a ales direcția de integrare în NATO și UE a țării. Lucrul acesta trebuie cerut imediat după ce noul Parlament și noul Guvern se vor fi instalat.

5. Sunt mândru de cei 8-10 000 de oameni care au ieșit sâmbătă în stradă la București (uitați-vă bine la filmările și la fotografiile cu coloana și nu mai mistificați numărul participanților!). Numai așa am reușit să ducem subiectul reunirii pe agenda publică în cele două state, fiind de fiecare dată un număr important de oameni în stradă.

6. Noi ne facem datoria noastră, pentru care am fost mandatați, de a pune presiune pe factorii decizionali. Nu e datoria mea să judec de ce o televizune ne prezintă acțiunea și alta nu, nici nu pot să nu dialoghez cu vreun partid sau altul pentru preferințele cuiva.

7. Presa este însă datoare să ia opiniile organizatorilor, măcar ca simulare a varietății de opinie. Știri de genul "așa-zișii unioniști" sau articole în care eu sunt prezentat ca fiind fan-Ponta nu fac cinste unor organe de presă care aveau pretenția să fie echidistante.

8. Nu cinci amenzi abuziv date de jandarmerie în București îl vor face pe Dodon președinte peste Prut ci, eventual, absența Bucureștiului toți anii ăștia din fiecare casă de român basarabean.

9. Democrația este încă în chinurile facerii în România. Organele de ordine, presa, clasa politică, de ce nu, și societatea civilă și metodele ei de protest, trebuie să evolueze.

10. Pentru cine ne descoperă abia acuma(sau ne-a uitat ]ntre timp): nu facem doar manifestații stradale! Suntem tot noi, cei care am adus la București 450 de primari din R.Moldova(jumătate din numărul total) pentru a se întâlni cu omologii lor din România, care am adus anul acesta în România 40 000 de basarabeni care nu își mai văzuseră Țara. Tot noi cei care am fost vara asta în 600 de sate din Republica Moldova, care am ajutat școli românești, chiar și la Comrat și Tiraspol. Și vom rămâne în continuare noi.

Salutări de aici, din marșul Unirii, către românii de pretutindeni!