Box: Mayweather Jr l-a altoit pe Cotto

Box: Mayweather Jr l-a altoit pe Cotto

La MGM Grand, Las Vegas, Nevada (SUA) a avut loc azi-noapte o importantă gală de box. "Main event"-ul galei care a găzduit două meciuri de titlu mondial la categoria semimijlocie l-a reprezintat confruntarea dintre americanul Floyd Mayweather Jr și portoricanul Miguel Angel Cotto. Mayweather s-a impus prin decizie la puncte.

Arena MGM din Las Vegas a fost gazda unei gale de vis, main-event fiind confruntarea dintre Floyd Mayweather Jr. și Miguel Cotto. Americanul Floyd Mayweather Jr. a trecut și de acest hop, rămânând invincibil, impunîndu-se la puncte în faţa lui Cotto şi cucerind în acest mod un nou titlul mondial, centura  WBA la categoria super welter (light middleweight - mijlocie uşoară). „Money” Mayweather nu a avut probleme mari în faţa portoricanului, impunîndu-se prin decizie la puncte, cu 117-111, 118-110, 117-111. Campion la cinci categorii

În joc a fost pus și titlul WBC Diamond la aceeași categorie, vacant la această oră.

În vârstă de 35 de ani, Floyd Mayweather Jr are un palmares incredibil: 43 de victorii din tot atâtea partide, 26 dintre ele venind înainte de limită.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Pretty Boy", așa cum e poreclit Floyd Mayweather Jr, a deținut de-a lungul carierei sale titlurile WBC la superpană, WBC la ușoară, WBC la superușoară, WBC, IBF, IBO și IBA la welter, WBC la semimijlocie, fiind campion mondial la cinci categorii de greutate! Cotto, bătut doar de Margarito și Pacquiao

Portoricanul Miguel Angel Cotto, 31 de ani, e o altă legendă vie a boxului mondial. Numărul 1 în lume la semimijlocie, Cotto deținea centura WBA din 2010.

Cotto, care de-a lungul carierei sale s-a luptat cu nume grele, precum Randall Bailey, Carlos Quintana, Antonio Margarito, Manny Pacquiao ori Ricardo Mayorga, a disputat 37 de partide la profesioniști.

PÂnă la această luptă, cel poreclit "Junito" avea 37 de victorii (30 prin KO) și două înfrângeri, la Margarito și Pacquiao.