Medici din Caransebeș și Moldova Nouă, percheziționați după ce au emis certificate false de handicap

Medici din Caransebeș și Moldova Nouă, percheziționați după ce au emis certificate false de handicap

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac cercetări într-odosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane, medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş şi Moldova Nouă, a unor infracţiuni de corupţie.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită săvârşite de către cadre medicale, constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani. În cursul acestei dimineţi sunt făcute verificări şi percheziţii simultane în mai multe locaţii situate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. Potrivit Redesteptarea.ro, ancheta îi vizează pe medicii Telbis Sebastian (soţul judecătoarei Luminiţa Telbis de la Tribunalul Caraş-Severin), Ungur Ioan, Cenda Ioan Octavian şi alte cadre medicale suspectate de luare de mită, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual. Două sute de şpăgi în două luni Concret, medicii sunt acuzaţi că în schimbul unor sume de bani emiteau decizii de pensionare pe caz de boală unor persoane care nu aveau dreptul. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, există probe potrivit căruia un singur medic încasa sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de lei pe zi. Potrivit aceloraşi surse, de la începutul lunii ianuarie şi până acum, un singur medic a luat mită de 200 de ori. Probele adunate până la această oră mai arată că medicii au importante sume de bani, recent unul dintre medici achiziţionând un apartament în Timişoara, cu bani cash.

La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Românie – Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţi. 

Ne puteți urmări și pe Google News