Melodia care a UCIS sute de oameni. Secretul tragic din spatele ubnor versuri normale

Melodia care a UCIS sute de oameni. Secretul tragic din spatele ubnor versuri normale

În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, compozitorul ungur Rezső Seress a compus o melodie care a provocat mult rău. Fiecare persoană care asculta această dorea să-şi ia viaţa.

Gloomy Sunday (Duminica tristă), un cântec compus în 1933 de pianistul ungar Rezso Seress, era foarte la modă atunci, dar a devenit celebră după ce a fost cântat de Billie Holiday, în 1941. Ea a fost înregistrată în 1935. Înainte şi după Primul Război Mondial, mulţi oameni au început să manifeste simptome de depresie şi de sindrom post-traumatic. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în Ungaria, unde s-a declanşat o adevărată „epidemie” de sinucideri, iar măsurile luate pentru a combate acest fenomen au fost cel puţin bizare.

Budapesta mai este numit şi oraşul Sinucigaşilor, asta pentru numărul mare de persoane care au decis să-şi ia viaţa în acea perioadă.

Un articol din Sunday Times Perth scria pe 17 octombrie 1937 despre transformarea Budapestei dintr-o destinaţie turistică încântătoare într-un oraş al oamenilor disperaţi, care caută să scape de probleme aruncându-se în apele Dunării.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea, autorităţile au decis să pună bărci de patrulă sub toate podurile Budapestei, pentru ca sinucigaşii să fie salvaţi după ce sar în apă.

Nu doar atmosfera de după război ar fi fost de vină pentru aceste gesturi extreme, ci şi melodia extrem de tristă, difuzată frecvent, scriau ziarele la acea dată.