MERKEL are un nou obiectiv privind REFUGIAȚII

Angela Merkel are o mică problemă cu migranții
Autor: | | 9 Comentarii | 1323 Vizualizari

Angela Merkel a declarat astăzi că va lăsa ușile deschise pentru migranți.

Ea a mai spus, la Congresul tineretului creștin-democrat german (CDU), însă, că trebuie luate măsuri pentru repatrierea celor care nu primesc drept de azil. Obiectivul guvernului german este să reducă aflux de refugiați. Merkel a apreciat că acest obiectiv a fost deja realizat, întrucât numărul migranților extracomunitari a scăzut, de la aproape 900.000 anul trecut la circa 213.000 în primele nouă luni ale anului în curs.

Cancelarul a admis că rămân multe de făcut, atât pe plan național cât și în relațiile cu țările de origine ale migranților, pentru repatrierea celor care nu primesc azil, al căror procent îl estimează la circa 40%.

Angela Merkel a susținut astfel o dublă axă a politicii privind migrația, respectiv stimularea primirii celor care au perspective în Germania — adică cei care pot fi integrați în societatea germană, mai ales prin capacitatea de a-și găsi un loc de muncă — și repatrierea celorlalți, concomitent cu stimularea imigrației legale. 'Trebuie să substituim fluxul ilegal prin căi legale, ordonate și canalizate', a indicat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Însă repatrierea celor care nu au primit drept de azil s-a dovedit până în prezent un demers dificil, subiect abordat de cancelarul Merkel și în timpul recentului turneu în Africa, continent de unde provin o mare parte a imigranților ilegali. Statele de origine ale acestor migranți nu s-au arătat cooperante în repatrierea propriilor cetățeni, iar aceștia din urmă adesea nu sunt nici ei dispuși să părăsească țările europene unde au sosit. Prin urmare, conform datelor furnizate luna trecută de guvernul de la Berlin, aproape 550.000 de migranți cărora li s-a respins cererea de azil în Germania se află în continuare în această țară, circa trei sferturi dintre ei fiind acolo chiar de mai mult de șase ani.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...