UPDATE. Poliția a deschis DOSAR PENAL în cazul ELEVEI care a dispărut de acasă. Iată care au fost declaraţiile adolescentei

UPDATE. Poliția a deschis DOSAR PENAL în cazul ELEVEI care a dispărut de acasă. Iată care au fost declaraţiile adolescentei

Iulia Ionescu a fost găsită, într-un tren, de angajații CFR în timp ce se întorcea de la Suceava. Adolescenta a fost predată poliției, ea spunându-le acestora că se întorcea de la o mănăstire din județul Suceava.

Tânăra dispărută a ajuns în sânul familiei, însă nu înainte să le dea o declaraţie anchetatorilor. Iulia a declarat că intenţiona să vină acasă cu trenul în care a fost găsită. Cei care au sesizat faptul că tânăra se afla în tren sunt câţiva poliţişti, potrivit declaraţiei sale, scrie Mediafax.ro. Poliția Română a anunțat că s-a deschis un dosar penal în acest caz. Anchetatorii vor să afle cine a ajutat-o pe fată să fugă și unde a fost aceasta cazată, a informat RTV. Stareţul Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului, preotul Gavril, neagă că fata a fost în incinta lăcaşului sfânt. Poliţiştii au făcut, până în acest moment, două controale la mânăstire. La rândul său, şeful de tren a declarat că fata era îmbrăcată în straie preoteşti, însă erau de culoare gri. În tren, Iulia s-a îmbrăcat în haine normale. Potrivit surselor EVZ, există și un martor care ar fi văzut-o pe fată la mănăstire. ”Autorităţile sucevene au verificat în ultimile zile 112 unităţi de cult, mănăstiri, schituri, biserici din judeţ, unde ar fi putut fi primită Iulia”, a declarat, prefectul Florin Sinescu. El a spus că verificările au fost efectuate de poliţişti care au încheiat şi procese-verbale cu reprezentanţii unităţilor de cult, aceştia susţinând că nu au văzut-o sau cazat-o pe tânăra din Bucureşti. Prefecul a mai spus că trebuie aşteptate precizările fetei în acest caz, ce vor elucida ceea ce s-a întâmplat în zilele cât a fost plecată de acasă. Iulia Ionescu, fata în vârstă de 15 ani din Bucureşti dată dispărută de pe 12 februarie, a fost găsită sâmbără seară în trenul internaţional Sofia-Moscova, în vagoanele de trafic intern care circulă de la Suceava spre Bucureşti. Conform ziariștilor de la publicația ”Monitorul de Suceava” fata s-a aflat în judeţul Suceava la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini. Jurnaliștii din presa locală au păstrat confidențialitatea surselelor care le-au furnizat această informație. Vineri după-amiază,Iulia Ionescu a ajuns în municipiul Suceava, de unde, în jurul orei 16.00, s-a urcat în trenul internaţional, îndreptându-se spre Bucureşti, Adolescenta olimpică este acasă Iulia Ionescu a ajuns acasă noaptea trecută. Ea a fost preluată de la Focsani de politişti şi adusă în Capitală. Părinţii au aşteptat nerăbdători să o vadă, dar şi fericiţi că minora s-a întors teafără acasă. Înainte să fie găsită de autorităţi, tatăl fetei era disperat. "Aş vrea să fie adevărat, dar aş vrea să fie şi o confirmare oficială. Să nu creem alte confuzii. Aş vrea ca Iulia să fie în acel tren şi să ajungă cu bine acasă". - declara Daniel Ionescu. Poliția și BOR continuă anchetele Conform unei știri B1 TV difuzată duminică dimineață acum au loc două anchete paralele. Una derulată de autoritățile judiciare care trebuie să stabilească unde a fost adolescenta în perioada dispariției.

O altă anchetă a Bisericii Ortodoxe Române caută să lămurească dacă s-a încălcat vreo regulă internă. Conform primelor declarații ale reprezentanților BOR, fata nu a fost la vreo manastire. În presă au apărut însă informații potrivit cărora Iulia Ionescu ar fi stat, totuși, la o manastire. Momentan este așteptat rezultatul anchetei interne a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.  Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat, sâmbătă seară, că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a infirmat faptul că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire din județul Suceava.

  • Patriarhia Română: Iulia Ionescu nu a fost la o mănăstire din Suceava

"Ne bucurăm, după patru zile de coșmar. I-a spus fiicei mele: "Te iubesc, mă bucur că vin acasă". A sunat-o de pe telefonul cuiva. Acum e la IGP și o așteaptă", a declarat, la Realitatea TV, bunica Iuliei. Cum a ajuns Iulia la gară: declarațiile angajaților CFR Iulia Ionescu a venit la gară însoțită de un bărbat îmbrăcat în haine monahale și, înainte de a urca în tren, s-a dezbrăcat de hainele călugărești pe care le purta și ea, rămânând în pantaloni și o jachetă neagră, a declarat Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova - Bucureşti, citat de mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grigoriciuc a mai povestit că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care Iulia a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce la Bucureşti. Șeful Poliției TF Suceava: Un călugăr i-a cumpărat bilete

La rândul său, Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava, a declarat că fata avea bilet pe ruta Suceava - Bucureşti, dar că nu l-a cumpărat ea. "S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu", a spus Catană. GALERIE FOTO: Imagini cu adolescenta dispărută.

Declarațiile șefului Poliției Române ”Iulia Ionescu este în custodia poliției și se află în drum spre București”, au declarat reprezentanții Poliției Capitalei, într-o conferință de presă, organizată sâmbătă seară.  "În baza informațiilor obținute, am stabilit că minora se află în județul Suceava și o echipă specializată din direcția de operațiuni speciale se deplasează cu acasta către București. Minora nu a fost victima niciunei infracțiuni. Primul lucru pe care l-am făcut am informat mama fetiței. Când va ajunge la București, va fi predată familiei. A fost cooperantă de prima dată, abia aștepta să ajungă acasă la familie. Atunci când a fost identificată era îmbrăcată cu aceleași haine ca atunci când a plecat de acasă. A fost identificată în tren, de către poliție. Am gasit-o în tren, se deplasa de la Suceava la Bacău", a declarat Petre Tobă, șeful Poliției Române. "A fost depistată de personalul de tren când a plecat din Suceava, au verificat legitimația de călătorie, apoi au supravegheat-o până după stația Pașcani, unde au mai făcut o verificare și apoi au sunat la 112. Avea bilet, pe ruta Suceava-București. Din informațiile pe care le-am primit, era îmbrăcată în haine preoțești, de aceea au și verificat de două ori colegii mei", a declarat Aurel Vlaicu, director de marketing la CFR Călători, într-o intervenție la Realitatea TV. Identificată în tren, la ora 17.15 Se pare că adolescenta a fost adusă la gara din Suceava de către un preot. Iulia a fost identificată de angajații CFR în jurul orei 17.15, în trenul internațional Moscova-București-Sofia, potrivit Alinei Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători. Polițiștii de la Transporturi au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani. În cursul după-amiezii, Iulia ar fi sunat-o pe mama ei pentru a-i spune că se întoarce acasă și i-a cerut iertare, plângând, potrivit Digi 24.

  • Patriarhia Română: Duhovnicul fetei dispărute nu a făcut nimic care să i se reproșeze

Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aştepte până împlineşte 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

  • Reconstituirea traseului fetei de 15 ani care a dspărut miercuri în Bucureşti

A dispărut de la stația de metrou ”Eroilor” Potrivit poliţiştilor, fata s-a despărţit de mama ei miercuri, în jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor. Ea trebuia să meargă la Colegiul "Sfântul Sava", de pe strada Berthelot, dar nu a mai ajuns la şcoală.

  • Tatăl elevei care a dispărut în Bucureşti: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa"

Tatăl Iuliei Ionescu, eleva de 15 ani care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Citește aici mai multe detalii! Potrivit România TV, adolescenta şi-a vândut telefonul marţi, în jurul orei 13.00.

"Fata l-a vândut de bunăvoie. Ne-am gândit şi noi să nu fi fost cu cineva afară, să o constrângă. Nu era. Fata avea privirea pierdută, îngândurată. Timidă şi pierdută. I s-a cerut buletinul şi toate cele. S-a făcut că-l caută în geantă câteva minute, după aceea a spus că nu are actele telefonului, dar aduce ea cutia cu actele şi buletinul. Fata era timidă şi voia să ia banii cât mai repede şi să plece", a declarat, pentru România TV, reprezentantul magazinului.

Acesta nu crede că fata a fost răpită, ci a plecat de bunăvoie de acasă. Familia a crezut că e răpită Într-un apel emoţionant lansat vineri, familia Ionescu a atras atenţia că Iulia nu se află în nicio mănăstire, deoarece "la mănăstire nu te poţi ascunde", ci este acum sechestrată şi în suferinţă. "Iulia este în acest moment într-un loc ascuns, lipsită de libertate, fără acces la mijloace de comunicare, în suferinţă", se precizează într-un comunicat.

Familia se dezice de toate declaraţiile şi comentariile terţelor părţi, "care nici măcar nu ne cunosc, pe noi sau pe copil şi care nu îi fac decât rău acestuia. Noi ne dorim să găsim fetiţă cât mai repede şi că acest coşmar să ia sfârşit", a mai transmis familia. Dată în urmărire națională de vineri Anchetatorii au precizat vineri pentru EVZ că Iulia Ionescu a fost dată în urmărire națională. De asemenea, în cadrul anchetei au fost audiați colegi și prieteni de ai fetei dispărute. De asemenea, au fost audiați părinții și bunica Iuliei Ionescu. Din centrul de comandă instituit la nivelul Poliției Capitalei pentru descoperirea elevei dispărute fac perte adjunctul șefului Poliției Capitalei, comisarul șef Marius Voicu, un ofițer de la Direcția de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), șeful Poliției Sector 5, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 5 și un ofițer de la Departamentul deInformații și Protecție Internă (DIPI), vestitul „Doi și-un sfert”.  Și preotul a fost audiat Duhovnicul elevei a fost audiat de poliţişti şi a prezentat anchetatorilor conţinutul unui mail în care fata de 15 ani îl anunţa că doreşte să se călugărească. Potrivit unor surse din Poliție, citate de mediafax.ro, preotul parhoh al Bisericii "Sfântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că ştia de la Iulia Cristina Ionescu faptul că aceasta intenţiona să urmeze "o viaţă monahală" şi chiar a pus la dispoziţia anchetatorilor un mail primit de la fata în vârstă de 15 ani, în care îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire. În acest context, sursele citate au precizat că poliţiştii au făcut deja o adresă către Patriarhia Română pentru a se verifica dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din ţară. Referitor la acest aspect, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica a declarat pentru EVZ că reprezentanții IGPR l-au sunat și le-a explicat că, până vineri, nu se știa de prezența fetei în mânăstiri. Părinții fetei au fost și ei audiați Poliţiştii care o căutau pe elevă i-au mai audiat pe părinţii fetei, care au dat detalii cu privire la comportamentul şi anturajul acesteia. Totodată, ei au luat imaginile surprinse de camerele din zona staţiei de metrou „Eroilor”, unde fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, înainte de a ieși din subteran și a mearge la şcoală. De altfel, anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zonă, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu. Sursele citate au mai declarat pentru Mediafax că urmează a fost scoasă lista convorbirilor telefonice ale fetei şi să fie audiaţi toţi colegii de clasă ai acesteia. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Dacă ajungea la o mânăstire, fata era salvată” Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica a declarat vineri pentru „Evenimentul zilei” că, până atunci, eleva nu a apelat la vreun lăcaș de cult. „Dacă ar fi ajuns la o mănăstire, ar fi fost salvată. Starețul sau stareța unei mânăstiri nu au voie să primească o persoană minoră. Noi respectăm legea Statului Român și, dacă minora ar fi ajuns la o mânăstire, s-ar fi adus la cunoștința autorităților acest lucru. Oricărei persoane care apelează la aceste așezăminte i se cere buletinul”, a precizat părintele Stoica. Duhovnicul a mai precizat că, în aceeași situație sunt și bisericile și așezămintele îngrijite sau administrate de preoți, altele de cât mânăstirile. „În ultimele 48 de ore, prezența fetei nu a fost semnalată la vreo mânăstire”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Referitor la dorința fetei de a se călugări, oficialul Patriarhiei a explicat: „La mânăstiri sunt reguli clare și stricte. În primul rând, cel sau cea care vrea să se călugărească trebuie să aibă vârsta de 18 ani. Apoi, trebuie să aibă o conduită morală bună”. Celulă de criză la Poliția Capitalei Ministerul Administrației și Internelor a transmis vineri că, din dispoziția lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministru interimar al afacerilor interne, o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a acordat sprijin Poliției Capitalei în activitățile derulate pentru găsirea minorei dispărute la data de 12 februarie a.c.

Echipa de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. a sprijinit activitățile de căutare a minorei la nivel național.

La nivelul Poliției Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfășurate activități conform procedurilor în vigoare.

De asemenea, s-a dispus ca structurile de informații ale M.A.I. să sprijine acțiunile de căutare ale Poliției. Mesajul Iuliei către mama ei

Detalii cutremurătoare au ieșit la iveală în urma dispariției Iuliei, eleva eminentă de la Colegiul Național „Sfântul Sava”. Mama fetei a descoperit, la scurt timp după ce fata ei a dispărut de acasă, un bilei lăsat de adolescentă. Surse din Poliția Capitalei au dezvăluit pentru EVZ că în bilet fata își lua rămas bun de la mama ei și îi transmitea că vrea să se călugărească. „Spunea că vrea să meargă la mânăstire și că îl iubește pe Isus Hristos”, au explicat polițiștii. Fata este o fire sensibilă și foarte credincioasă. Polițiștii ne-au spus că a mai încercat să plece de acasă, în urmă cu doi ani. Ea i-a spus de intențiile sale duhovnicului ei care a sfătuit-o, însă, să nu facă acest lucru pentru că avea doar 12 ani. Ultima care a văzut-o pe Iulia a fost chiar mama ei. Miercuri, în jurul orei 12.00, femeia s-a despărțit de ea la stația de metrou „Eroilor”. Din păcate, eleva nu a mai ajuns la școală. De obicei, Iulia îi dădea mamei sale un SMS când ajungea, dar acum două zile nu a mai făcut-o. Elevă eminentă și olimpică Adolescenta a intrat cu media 10 la Colegiul National „Sfantul Sava”, din Capitală, iar profesorii spun ca era un copil deosebit. Este în clasa a IX-a. Mama fetei este divorțată de tatăl Iuliei. Până sâmbătă seară, polițiștii au căutat-o pe adolescentă în mai multe locuri, inclusiv la mânăstiri, dar nu au reușit să dea de urma ei. În plus, s-a apelat la STS pentru a se încerca localizarea telefonului mobil al fetei dispărute. Mama fetei: „Cineva a răpit-o!” Mama olimpicei dispărute miercuri în Capitală a crezut inițial că fata ei a fost sechestrată.

„Părerea mea este că cineva a răpit-o, a acostat-o şi o ţine undeva sechestrată (...) Iulia este un copil foarte cuminte, foarte liniştită (...) Comunica în permanenţă cu noi. Nu era un copil îndrăzneţ, să se arunce în aventuri”, a declarat mama fetei pentru România TV.  Un alt argument este faptul că Iulia vorbea chiar miercuri de faptul că aştepta cu nerăbdare să participe la olimpiada la fizică, faza pe municipiu, eveniment care urma să aibă loc duminică.

Ipoteza răpirii a fost susţinută şi de bunica Iuliei Ionescu. "Un copil blând, apropiată de noi, un copil care nu ieşea din cuvânt. Nu pleca nicăieri neînsoţită, iar când a plecat spre liceu nu avea nici un lucruşor în plus să zici că şi-a luat ceva de schimb şi că nu vine o zi sau o săptămână. Nu are buletin la ea, nimic", a relatat bunica fetei. SEMNALMENTELE FETEI DISPĂRUTE Poliţia Capitalei a cerut sprijunul populației în încercarea de a da de urma fetei.   IULIA  CRISTINA IONESCU are următoarele semnalmente: •    Înălţime 1,67 m; greutate 50 kg; faţă ovală; ten de culoare deschisă; ochi verzi; păr şaten închis lung şi drept; bărbie rotundă. •    La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre. Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii cu privire la persoana dispărută, sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.