Militarii Forţelor Terestre ale SUA au ajuns la Mihail Kogălniceanu - Foto Galerie

Militarii Forţelor Terestre ale SUA au ajuns la Mihail Kogălniceanu - Foto Galerie sursa foto. EVZ

Baza de la Mihail Kogălniceanu a devenit, de astăzi, timp de nouă luni, locul în care vor fi cantonați militari din Forţele terestre ale SUA dislocate în Europa. Militarii au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, Constanţa, unde au ajuns dupa 6 zile, cu o intarziere de peste 24 de ore decat fusese programat.

Transferul de forțe este parte a angajamentului SUA în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. Potrivit maiorului Scot Stephens, cei 550 de militari americani care au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu,fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”). Au in dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.   Aceştia vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei".

Unitatea de luptă americană care a sosit în România face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 5000  de soldaţi şi aproape 3000 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie , după un drum de doua luni pe calea ferata și maritima.  Militarii si echipamentele de lupta au fost apoi repartizati in tarile din estul Europei. Aceasta unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa.    Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii. Militarii americani se antreneaza alături de cei români pentru sporirea capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO. In acest fel, se va îmbunătăți capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză, potrivit oficialilor militari români.

 

Ne puteți urmări și pe Google News