Ministerul Finanțelor pregătește un BUGET DE RĂZBOI

Ministerul Finanțelor pregătește un BUGET DE RĂZBOI

Ministerul Finanţelor Publice urmează să elaboreze un nou proiect de buget de stat pentru război, valabil în perioada 2014-2017.

În acest sens, a solicitat ministerelor, autorităţilor centrale şi administratiilor finanţelor publice judeţene toate datele necesare. Termenul stabilit pentru transmiterea acestora este 24 martie 2014, iar data finalizării tuturor lucrărilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru război este 16 mai 2014, se arată într-un răspuns al Ministerului Finanţelor transmis la solicitarea HotNews.ro.

"Bugetul pentru război este un buget de cheltuieli şi nu face parte din bugetul general consolidat fiind numai o simulare. Menţionăm, în acelaşi timp, că bugetul de stat pentru război este conceput ca un scenariu financiar ipotetic aplicabil unor situaţii de mobilizare sau război", precizează Ministerul Finanţelor.

Clarificările vin după ce, în presa centrală şi locală, au apărut informaţii potrivit cărora mai multe judeţe trebuie să se mobilizeze pentru întocmirea unor bugete de război, în contextul accentuării tensiunilor din Crimeea.

Ne puteți urmări și pe Google News