Ministerul Muncii vrea să reducă SĂRĂCIA din România până în 2020

Ministerul Muncii vrea să reducă SĂRĂCIA din România până în 2020

Ministerul Muncii și reprezentanții ONG-urilor au dezbătut, astăzi, proiectul Strategiei Naţionale privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a organizat, astăzi, o dezbatere publică pe marginea proiectului Strategiei Naţionale şi a Planului de Acţiuni privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014–2020.

Creșterea ocupării şi a susținerii veniturilor în rândul populației sărace și vulnerabile, prin extinderea programelor de activare pe piața muncii, introducerea stimulentelor pro-muncă pentru beneficiarii programelor, precum şi dezvoltarea serviciilor sociale integrate la nivel comunitar sunt câteva dintre rezultatele aşteptate în urma implementării Strategiei.

Alături de specialiştii din cadrul MMFPSPV, la reuniunea de la sediul Ministerului au fost prezenţi experți ai Băncii Mondiale, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-urilor active în domeniu, precum şi ai unor organisme care reprezintă interesele categoriilor vulnerabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții ONG-urilor au făcut propuneri referitoare la dezvoltarea capacităţii institutionale, publice şi private, la promovarea echităţii sociale, dar şi recomandări privind măsuri punctuale destinate unor categorii aparte, cum ar fi bătrânii şi copiii, care, așa cum a afirmat secretarul de stat în MMFPSPV, domnul Codrin Scutaru, “Trebuie să beneficieze cu toții de oportunități egale.”

S-au dezbătut, de asemenea, problemele cauzate de nivelul sărăciei din România, comparabil cu cel din statele membre ale Uniunii Europene, şi au fost analizate categoriile vulnerabile ţintite de strategie şi direcţiile de acţiune propuse, ţinând cont atât de contextul naţional, cât şi de Strategia Europa 2020.

Strategia Naţională şi Planul de Acţiuni privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei pentru perioada 2014–2020 au fost elaborate cu sprijinul experţilor Băncii Mondiale, în acord cu agenda politicii de incluziune socială şi combatere a sărăciei în România, care vizează o societate în care egalitatea de şanse să reprezinte o realitate pentru toţi cetăţenii, pe întreaga durată a vieţii.

Proiectul de act normativ a fost afişat pe site-ul MMFPSPV, în data de 18 decembrie 2014, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu modificările şi completările ulterioare.