Ministru: România riscă să devină doar o hală uriașă de producție pentru marile companii

Antreprenorii locali sunt cea mai importantă sursă de creştere sănătoasă a economiei.
Autor: | | 3 Comentarii | 1412 Vizualizari

România va deveni o hală uriașă de producţie pentru marile companii, dacă nu dezvoltăm sistemul antreprenorial și nu avem inovaţie, a declarat astăzi Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor şi pentru Societatea Informațională.

“Dacă nu avem valoare adăugată, tehnologie și oameni inteligenți, nu e suficient. Fără inovație și spirit antreprenorial, România va deveni o hală uriașă de producție pentru marile companii. Cred că România poate mai mult și, pe termen lung, este foarte important să nu devenim o hală, iar sistemul antreprenorial poate să ne scoată din paradigma asta”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat încrederea că marile companii vor înțelege acest lucruri. “Cred că reducerea lanțului de subcontractare la marile companii și prețul corect pentru antreprenorii români care lucrează în antrepriză, ar fi un lucru bun. Lanțul de contractare al lucrărilor este uriaș, iar la momentul actual prețurile nu sunt corecte dacă avem 5-6 intermediari. Dacă se va întâmpla asta și companiile mari vor înțelege vom evita migrarea forței de muncă”, a adăugat Marius Bostan. 

Autostrăzi informatice

Potrivit ministrului Comunicațiilor, pe subiectul proiectului de Lege a infrastructurii, actul normativ va fi completat cu normele de aplicare, ideea fiind ca Parlamentul să discute în regim de urgență documentul. 

“Pornesc de la ideea că este meritul exclusiv al companiilor din domeniul comunicațiilor în dezvoltarea de autostrăzi informatice. După cum știți, săptămâna trecută Guvernul a aprobat Legea infrastructurii ce va fi completată cu normele de aplicare. Legea va ajuta dezvoltarea și să rămânem în top. Aceasta reduce cumva costul de instalare a unor rețele de comunicații și va înlesni construcția acelei autostrăzi de comunicații din România. Inițial, ne-am dorit să fie tarif zero pentru trecerea pe proprietățile publice. Au fost discuții intense timp de trei luni pe acest subiect. Mă bucur că am finalizat aceste discuții și sper ca în Parlament să fie discutată în regim de urgență această lege”, a mai afirmat ministrul COmunicaţiilor.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...