Ministrul Educației: Fondul clasei gestionat de școli este ILEGAL

Ministrul Educației: Fondul clasei gestionat de școli este ILEGAL

Remus Pricopie a declarat, la postul TVR, că fondul clasei poate exista doar dacă este vorba despre o inițiativă a părinților, afirmația fiind făcută în contextul scandalului care o are în prim-plan pe o învățătoare de la Școala nr. 10, din București, care este acuzată că a cerut cadouri de la părinții elevilor săi.

Ministrul Educației a mai precizat că fondul clasei cerut şi gestionat de reprezentanţi ai şcolii poate avea chiar şi încadrare penală.

Întrebat de ce nu sunt suspendaţi de la catedră profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi, Remus Pricopie a explicat că sunt necesari "mai mulţi paşi", în conformitate cu Codul Muncii, adăugând că ministerul va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ţine însă de Parlament. Ministrul a mai declarat că rezultatele anchetelor făcute de Inspectoratul Şcolar al Capitalei şi de Şcoala 10 în cazul învăţătoarei Dana Blându de la această unitate de învăţământ vor fi făcute publice mâine, respectiv vineri. CITIȚI ȘI:

  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Interogatoriul părinţilor umiliţi de dascăli: "La clasele primare, învăţătoarele taie şi spânzură. Oamenii sunt obedienţi"
  • PRIMA zi de anchetă la "CUIBUL MITEI". "E o competiţie între ÎNVĂȚĂTOARE. Care ia ȘPAGĂ mai MARE"

Ne puteți urmări și pe Google News