Ministrul Predoiu: Subminarea economiei naţionale nu mai există în Noul Cod Penal. Ioan Niculae ar putea fi ACHITAT

Ministrul Predoiu: Subminarea economiei naţionale nu mai există în Noul Cod Penal. Ioan Niculae ar putea fi ACHITAT

Magnatul Ioan Niculae şi ceilalţi 39 de inculpaţi din Dosarul Romgaz ar putea scăpa de pedeapsă, dat fiind faptul că infracţiunile de complot şi subminarea economiei naţionale nu se mai regăsesc în noul Cod Penal. Avocatul Gheorghe Mateuţ explică care sunt căile de atac.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a confirmat că în noul Cod Penal nu se mai regăsesc infracţiuni precum complot şi subminarea economiei naţionale.

"În niciun caz nu am avut şi nu vom avea în vedere în această operă legislativă cazuri particulare sau dosare speciale. Reformele legislative au fost gândite cu foarte mulţi ani în urmă şi ele sunt făcute plecând de la constatări generale privind politicile penale ale statului la acel moment, privind legislaţia de drept comparat, în special legislaţia europeană, compatibilizarea legislaţiei noastre cu cea a ţărilor europene", a declarat Predoiu.

Context în care lotul Ioan Niculae ar putea fi achitat. Avocatul Gheorghe Mateuţ a precizat pentru EVZ că dacă ancheta nu va fi finalizată până la intrarea în vigoare a noului Cod Penal, atunci învinuiţii vor fi achitaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi dacă procurorii DIICOT vor finaliza ancheta, iar instanţele vor apuca să pronunţe o hotărâre de condamnare definitivă şi irevocabilă, mai există o cale de atac. "Se poate face contestaţie la executare, în baza articolului 461, litera b, bineînţeles dacă noul Cod Penal intră în vigoare în termen", a declarat avocatul Mateuţ. Citiți și:

  • DOSARUL ROMGAZ – IOAN NICULAE: Funcționari cu averi fabuloase
  • Dosarul Romgaz. Al doilea miliardar al ţării s-a racordat 6 ani la rezerva de gaz a României
  • DOSARUL ROMGAZ: Patru foşti secretari de stat, acoliţii lui Ioan Niculae. Vezi lista învinuiților
  • Ioan Niculae, anchetat în dosarul Romgaz: "Ar trebui să cheme tot Parlamentul la DIICOT!"
  • Dosarul Romgaz: gaze ieftine pentru Ioan Niculae, prin complicitatea a 40 de șefi de la stat
  • Ioan Niculae, portret de miliardar "într-o ţară tâmpită"