Ministrul Transporturilor: Autostrada Craiova-Piteşti va fi gata în 2020

Ministrul Transporturilor: Autostrada Craiova-Piteşti va fi gata în 2020

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat astăzi, la Craiova, că autostrada Craiova-Piteşti, care va include şi centurile ocolitoare Balş şi Slatina, se va realiza din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Acesta a participat la masa rotundă cu tema “Infrastructura de transport, principala provocare a industriei auto” organizată de firma Ford şi Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), transmite Agerpres. 

Reprezentanţii Ford au solicitat autorităţilor de la Bucureşti un termen limită pentru o reţea de autostrăzi, pentru a-şi putea desfăşura activitatea de producţie în România. 

Potrivit lui Sorin Buşe, la centura Balş, licitaţia va începe tot pe 1 noiembrie, iar CNADNR şi-a asumat această lucrare în regie proprie. 

Ne puteți urmări și pe Google News

“CNADNR, sau viitorul CNAIR, şi-a asumat această lucrare în regie proprie şi de aceea va fi terminată în timp record de doi ani. Centura Slatina este puţin mai complicată din cauza podului peste Olt - licitaţia va începe tot la 1 noiembrie, lucrarea va fi finalizată în 2019”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Potrivit Master Planului General de Transport aprobat ieri în Guvern, autostrada Craiova - Piteşti va avea o lungime de 124 de kilometri şi va costa circa 900 milioane euro.