Ministrul Transporturilor: Pe ruta Bucureşti-Constanţa am avut surpriza chiar de două ori să ajung la timp

Ministrul Transporturilor: Pe ruta Bucureşti-Constanţa am avut surpriza chiar de două ori să ajung la timp

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a declarat surprinsă că trenul cu care a circulat pe ruta Bucureşti-Constanţa a ajuns de două ori la timp.

"În ultima perioadă am fost cu trenul pe ruta Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Braşov în interes de serviciu, şi pe ruta Bucureşti-Constanţa am avut surpriza chiar de două ori să ajung la timp, iar lucrul acesta, sigur, e promiţător", a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, citată de Agerpres.

Potrivit şefei de la Transporturi, instituţia pe care o conduce şi-a propus reabilitarea unei lungimi cât mai mari de cale ferată, întrucât viteza trenurilor este foarte mică. Din totalul de 13.600 de m de cale ferată din România, 8.000 de km trebuie reabilitaţi, astfel încât trenurile să ajungă la timp la destinaţie.

Ramona Mănescu a adăugat că îşi doreşte ca în câţiva ani românii să prefere să circule cu trenul.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dar pentru asta avem foarte mult de lucru. Viteza în acest moment este foarte mică şi nimănui nu-i convine să piardă atât de mult timp în tren", a subliniat ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor şi-a propus să finalizeze reabilitarea a 41 de km de cale ferată în 2014, din cei 204 de km la care au demarat lucrările în acest scop. Până în 2020, pe calea ferată din România ar putea circula trenuri de mare viteză. Astfel, trenurile de marfă ar putea parcurge distanţele cu 120 de kilometri pe oră, cele de pasageri cu 160 de kilometri pe oră, iar trenul de mare viteză de la graniţă la Constanţa ar putea ajunge să circule cu 200 de kilometri pe oră, potrivit ministrului Transporturilor. Viteza medie este de 43 de kilometri la oră în acest moment în România.