Mircea Diaconu, despre contestațiile la candidatura sa la PE: Cineva vrea să-mi ia dreptul de a fi ales!

Mircea Diaconu, despre contestațiile la candidatura sa la PE: Cineva vrea să-mi ia dreptul de a fi ales!

Mircea Diaconu spune că la BEC există contestaţii la candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare deoarece cineva vrea să îi ia "dreptul de a alege şi a fi ales", relatează Mediafax.

"Nu sunt contestaţii la listele cu semnături, ci la candidatura mea, la dreptul de a alege şi a fi ales, care face parte din drepturile universale ale omului. Cineva vrea să mi-l ia, şi eu spun că nu trebuie să mi-l ia, şi nu vreau să îl dau. Se întâmplă asta pentru că într-o perioadă care a contat, în 2009, de divergenţe şi opinii, mi-am spus părerea tranşant despre o persoană care conduce cu o mână de fier forjat şi astăzi şi care a creat un sistem cu nişte oameni cheie, aşezaţi în instituţii cheie, şi care acţionează direcţionat. Adică, se îndreaptă către o persoană şi o termină, ca imagine, carieră, sănătate. Şi eu am devenit o ţintă”, a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a spus că nu crede că BEC îi va respinge candidatura.

"Nu cred că BEC va respinge candidatura mea, mă uit pe lege şi ştiu ce atribuţii are şi cum priveşte BEC lucrurile, le priveşte tehnic, rece, după legea sa. Aştept contestaţiile să se judece acest lucru şi să înţelegem şi noi odată dacă unui cetăţean român îi poţi tăia drepturile civile, cetăţeneşti când vrei tu, ca organ administrativ. Mie nu mi-a retras nimeni aceste drepturi, nu am omorât pe nimeni în România, nu am furat un leu, de ce să fiu pedepsit în felul ăsta”, a afirmat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Diaconu şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis, miercuri, Biroului Electoral Central (BEC) o informare în care se arată că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.