Mircea Stănescu, îngropat fără fast

Mircea Stănescu, îngropat fără fast

Înmormântarea lui Mircea Stănescu - fost deputat şi fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu - a adunat ieri în jur de 70 de persoane în Cimitirul „Sfânta Vineri“ din Capitală, majoritatea rude şi prieteni.

În ciuda reputaţiei lui Sorin Roşca Stănescu de jurnalist cu multe relaţii, la ceremonie au participat puţine persoane publice, printre acestea numărându-se deputatul Nati Meir, fosta prezentatoare TV Delia Budeanu şi jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan.

În schimb, mulţi dintre apropiaţii celebri ai celui decedat sau ai tatălui său au ales să-şi exprime condoleanţele trimiţând coroane. Aşa se face că mormântul lui Mircea Stănescu - care s-a sinucis împuşcându-se în cap, săptămâna trecută, la câteva zile după ce maşina sa fusese implicată într-un accident soldat cu un mort - a fost acoperit cu zeci de coroane.

Printre semnatarii condoleanţelor s-au numărat social-democratul Miron Mitrea, omul de afaceri Ion Ţiriac, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, deputata PSD Oana Niculescu-Mizil sau fostul baron PSD de Vrancea Marian Oprişan. Slujbă scurtă, „pentru mângâierea familiei“   Coroana lipită de cruce a fost cea depusă de logodnica celui decedat, Marilena Molnar, semnată, simplu, „Mari“. Marilena Molnar, care a susţinut că se afla la volanul maşinii în momentul accidentului, a plâns înăbuşit pe parcursul întregii ceremonii, fiind ţinută de braţ de Sorin Roşca Stănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trupul lui Mircea Stănescu a fost depus la capela cimitirului, şi nu în biserică, din cauza faptului că acesta s-a sinucis.

Familia a reuşit să obţină aprobare de la Arhiepiscopia Bucureştilor pentru un scurt serviciu religios, „pentru mângâierea familiei“. Aşa se face că preotul cimitirului a spus câteva cuvinte în faţa capelei, însoţite de o scurtă slujbă în momentul înhumă rii.