CUM AU CALCULAT JUDECĂTORII. ”Misterul” celor 10 zile adăugate la condamnarea lui Gică Popescu, pe înţelesul tuturor

CUM AU CALCULAT JUDECĂTORII. ”Misterul” celor 10 zile adăugate la condamnarea lui Gică Popescu, pe înţelesul tuturor

Mulți dintre ”comentatorii” care discută pe marginea pedepsei primite de Gică Popescu în dosarul Transferurilor se întreabă de ce apare la pedeapsa principală de 3 ani încă o lună și 10 zile.

Fără a cerceta prea mult, tot  ”comentatorii” susțin că cele 40 de zile în plus au fost adunate tocmai pentru a ”forța” o condamnare cu executare. Lucru total fals, având în vedere că, până acum, au fost dictate nenumărate condamnări cu executarea pedepsei în închisoare sub acest prag de 3 ani.

  • EDITORIAL de Dan Andronic: Gică Popescu – fals tratat de clemență. Ziua în care politicienii trebuiau să tacă!

În acest caz, Gică Popescu a fost condamnat la trei pedepse: la 1 an și patru luni pentru evaziune fiscală, și la două pedepse a câte doi ani închisoare pentru spălare de bani. Conform legii, judecătorii au păstrat pedeapsa cea mai grea, adică 2 ani, la care au adăugat 1 an, o lună și 10 zile.

  • ATITUDINE CORECTĂ: Noul ȘEF al FRF NU SEMNEAZĂ petiţia pentru graţierea lui Popescu: Decizia Justiției e un act normal

Sporul este prevăzut de noul Cod penal. Articolului 39 din noua lege arată că, atunci ”cand s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite”.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ce spun cititorii evz: "Cetăţeanul" Victor Ponta vrea GRAŢIEREA lui Gică Popescu. Zgonea şi Antonescu sunt de acord. Ce părere aveţi? DEZBATEREA ZILEI

În acest caz, pedeapsa cea mai grea a fost stabilită la 2 ani. Rămâne cealaltă pedepasă de 2 ani și una de 1 an și patru luni. În total, 40 de luni. O treime din 40 de luni înseamnă 13,3 luni, adică un an, o lună și zece zile. La această condamnare se adaugă cea principală de 2 ani și rezultă pedeapsa finală primită de Gheorghe Popescu: 3 ani, o lună şi 10 zile.  CITIŢI ŞI:

  • COMENTARIU de Mălin Bot: Gică Popescu, un camuflaj excelent pentru mafioții din politică
  • Mila lui Valeriu Zgonea pentru infractorii-vedetă
  • Condamnații din „Dosarul Transferurilor”, apărați de Mitică Dragomir: „Au făcut mai mult bine decât rău”
  • Gică Popescu a plătit doar o parte din prejudiciu