Editura Evenimentul si Capital

MISTERUL de la baza fostelor TURNURI GEMENE din New York. Cercetătorilor nu le-a venit să creadă ce au descoperit | GALERIE FOTO

14-07/corabie-465x390
Autor: | | 17 Comentarii | 54286 Vizualizari


Vezi galeria foto:

După tragedia de la 11 septembrie 2009, în cadrul lucrărilor de recostrucţiei de la World Trade Center, muncitorii au avut surpiza de a face o descoperire istorică.

Vezi mai sus imagini din Muzeul dedicat atentatelor de la 11 septembrie

În iulie 2010, excavaţiile la fundaţie au fost oprite după ce sceletul unei corăbii a fost găsit îngropat la 6,7 metri adâncime. Într-un raport, publicat recent, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Columbia au anunţat că nava a fost construită în 1773, într-un  mic şantier de lângă Philadelphia. Cercetătorii au studiat atent modul de dispunere a inelelor lemnului, relatează CBC News.

Mai mult, potrivit unui studiu publicat de revista Tree-Ring Research, cel mai probabil corabia a fost realizată din acelaşi tip de stejar alb folosit şi la construcţia Independence Hall, locul în care au fost semnate Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite.

Una din probele prelevate anterior de la Independence Hall, clădire ridicată între anii 1732 şi 1756, demostrează că există o strânsă legătură între imobil şi corabia decoperită sub fostele Turnuri Gemene, în privinţa structurii lemnului folosit.

După ce a fost decoperită, nava a fost rapid scoasă din fundaţie pentru a preveni deteriorarea odată cu expunerea sa la aer. Bucată cu bucată, fragmentele fragile din lemn de stejar au fost scoase la lumină şi trimise pentru a fi conservate şi analizate la Maryland Archaeological Conservation Laboratory.

Arheologii au mai descoperit în fundaţia de la World Trade Center, pe lângă coca parţială a navei de 9,75 de metri, oase de animale, vase ceramice, sticle şi zeci de pantofi.
Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro