Misterul morţii PRINŢESEI INIMILOR. Dorea să publice un jurnal PERICULOS? Mărturisirea-bombă | VIDEO

Misterul morţii PRINŢESEI INIMILOR. Dorea să publice un jurnal PERICULOS? Mărturisirea-bombă | VIDEO

Astăzi se împlinesc 17 ani de când una dintre cele mai iubite personalităţi ale lumii, Prinţesa Diana, şi-a pierdut viaţa într-un teribil accident de maşină, la Paris…

Pe 13 august 1997, cea supranumită Prinţesa Inimilor se pare că s-a dus la o faimoasă clarvăzătoare. Era nerăbdătoare să afle ce îi rezervă viitorul. De unde să ştie că data de 13 va cunoaşte o stranie şi fatidică "inversare" - respectiv 31 august?

O oră şi 40 de minute

Clarvăzătoarea era recomandată de ducesa de York, fosta soţie a prinţului Andrew, a cărei fire fără prejudecăţi era comparată adesea cu a Dianei. Diana a plecat de la Londra la Chesterfield, împreună cu iubitul ei, Dodi Al Fayed, cu un elicopter al magazinului "Harrods" - aflat în proprietatea tatălui lui Al Fayed. Au petrecut o oră şi 40 de minute la prezicătoarea Rita Rogers. Cineva avea să declare că cei doi au ieşit palizi de la întrevederea cu clarvăzătoarea…

Ne puteți urmări și pe Google News

Accidentul a avut loc la 31 august 1997, la ora 00:35 GMT, în tunelul ce trecea pe sub Pont de l'Alma, la Paris. Dodi Al-Fayed şi Henri Paul, şoferul maşinii (totodată şi cel care se ocupa de securitatea hotelului Ritz) au decedat pe loc. Lady Di respira încă la sosirea ambulanţelor, dar nu se ştia dacă va supravieţui. Garda de corp, Trevor Rees-Jones era în stare foarte gravă. Paparazzi fotografiau,  imperturbabili (oricum vor scăpa ieftin mai târziu). Diana şi bodyguard-ul au fost   transportaţi la Spitalul Salpetriere din Paris. Eforturile medicilor de a salva viaţa Dianei s-au dovedit zadarnice. Prinţesa de Wales moare la ora trei a dimineţii de 31 august. Bodyguard-ul va supravieţui. O poveste reluată la nesfârşit, în fiecare an. Probabil povestea îşi are rostul ei...

Informaţii cruciale

Mulţi sunt cei care susţin că Prinţesa Inimilor a fost asasinată în 1997, pentru că voia să facă dezvăluiri periculoase la adresa Marii Britanii.  Moartea Dianei  continuă să fie învăluită în mister, teoriile cu privire la tragica ei dispariţie fiind interminabile. Avocatul Michael Mansfield, citat de cotidianul britanic Daily Express, declara nu demult că fosta soţie a prinţului Charles intenţiona să publice un jurnal "exploziv", în care demasca persoanele care s-au implicat cel mai mult în producţia de mine antipersonal din Marea Britanie. "Toată lumea îşi aminteşte că prinţesa făcea campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia.

Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea susţinea că avea un jurnal periculos, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament", a declarat Mansfield. Chiar în anul în care a murit, Diana nemulţumise câţiva miniştri, solicitând interzicerea în întreaga lume a minelor antipersonal. Ea a făcut aceste declaraţii într-o vizită foarte mediatizată, în Angola, unde s-a întâlnit cu câteva dintre zecile de mii de victime nevinovate ale acestui tip de mine.

Un membru al unui comando

Ministrul consevator al Apărării din acea vreme, Earl Howe, a afirmat că nu avea informaţii în legătură cu acest subiect. Campania prinţesei împotriva minelor antipersonal şi planul de a dezvălui secrete despre comerţul cu armament, în opinia avocatului, "nu au fost fără legătură" cu accidentul de maşină în care prinţesa Diana şi iubitul ei au murit, la Paris, la 31 august 1997. "Un martor care o cunoştea bine a spus că prinţesa avea un jurnal cu dezvăluiri şi că o cutie de documente, care lipsea, ar fi putut conţine informaţii cruciale”, a mai declarat avocatul. Mansfield l-a reprezentat în cadrul unei investigaţii asupra morţii cuplului pe tatăl lui Dodi, Mohamed al-Fayed, care susţine şi el că prinţesa şi fiul lui au fost asasinaţi, “accidentul fiind regizat de serviciile secrete britanice”.

Potrivit unui articol din octombrie 2013 al tabloidului "Globe", un membru al unui comando de trei bărbaţi care ar fi ucis-o pe prinţesa Diana ar fi recunoscut că ar fi avut un rol în uciderea acesteia, mascată într-un tragic accident. El ar fi mărturisit publicaţiei amintite că sarcina sa era "să facă sigur ca Diana să nu iasă vie din tunelul de tristă faimă din Paris"…