Editura Evenimentul si Capital

Miting spontan la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. 100 de salariaţi protestează pentru că nu şi-au primit salariile

Miting spontan la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin (FOTO: Teodor Abagiu)
Autor: | | 0 Comentarii | 359 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Aproximativ 100 de salariaţi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnru Severin s-au adunat în faţa sediului Regiei, neumulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante. Salariaţii RAAN nu şi-au luat salariile pe luna trecută, acest lucru deşi Ministerul Energiei a virat banii.

Forţate de situaţie, autorităţile judeţene din Mehedinţi l-au solicitat pe ministrul Energiei, Răzvan Eugen Nicolescu. Acesta a sosit cu elicopterul în această după-amiază, însoţit de Ion Pisc Scrădeanu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), dar şi de liderii de sindicate din cele două unităţi ale Regiei, Termocentrala şi Combinatul de Apă Grea.

Ministrul a declarat, într-o conferință de presă, că situaţia este nejustificată şi creată artificial întrucât în conturile fiecăruia dintre cei aproximativ 3.000 de salariaţi ai RAAN au fost virați, astăzi, câte 500 de lei, bani însumând în total 1,2 milioane lei, fonduri obţinute în urma vânzării de energie electrică.

"De asemenea, le-am dovedit acestora că în urma rectificării de buget adoptate de Guvern pentru cantitatea de apă grea achiziţionată, din această săptămână, într-unul dintre conturile RAAN se mai află alţi 25 milioane de lei, sumă din care se pot plăti celelalte drepturi salariale care se ridică la doar 1,6 milioane de lei", a afirmat Nicolescu.

Ministrul Energiei a mai precizat că blocajul financiar invocat de o parte dintre sindicalişti a survenit din cauza administratorului judiciar Tudor şi Asociaţii, care are interesul de a plăti mai întâi creditorii, de la care încasează legal 3% din valoarea facturilor achitate. "Plătind salariile entitatea respectivă nu primeşte acest comision, stabilit pe perioada de insolvenţă", a spus Nicolescu, adăugând că suspectează firma în cauză de "anumite jocuri politice".

Sosit la faţa locului, ministrul a fugit de oamenii strânşi în faţa Regiei şi a intrat în sediu cu 20 de membri de sindicat, pentru a discuta cu administratorul general şi administratorul judiciar. Ceilalţi membri de sindicat, rămaşi în afara sediului, au găsit o metodă inedită de a atrage atenţia. Ei au traversat bulevardul principal, pe trecerea de pietoni, blocând în acest fel circulaţia.

După câteva zeci de minute de discuţii, Ioan Pisc Scrădeanu a ieşit şi le-a transmis salariaţilor că va fi livrată pe card suma de 500 de lei, anunţ primit de protestatari cu huiduieli. Ministerul Energiei a fost scos de jandarmi prin spatele clădirii, pentru a nu da ochii cu protestatarii.

Ministrul Nicolescu le-a cerut administratorilor să plătească salariile, pentru că banii au fost virați, în caz contrar îi va face plângere penală și va cere creditorilor să revoce firma de insolvență și să schimbe administratorul special. Surse spun că acesta ar fi Remus Borza.


Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro