PROGNOZA METEO. Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii octombrie

Prognoza meteo pentru urmatoarele 2 saptamani
Autor: | | 0 Comentarii | 1282 Vizualizari

Administrația Națională de Meteorologie a publicat astăzi prognoza estimativă pentru următoarele două săptămâni, pe baza produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Temperaturile din timpul zilei vor marca o creștere până la 23-24 de grade Celsius, iar în intervalul 2-6 octombrie va avea loc un nou proces de răcire, când maximele vor scădea până la 17 grade. Iar în ultimele zile ale intervalului temperaturile vor crește din nou spre 20 de grade Celsius. Minimele vor oscila, în această perioadă, de la 11 grade în prima parte a intervalului la 7 grade în jurul datei de 6 octombrie, după care se vor menține în jurul valorii de 9 grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, va ploua local pe 2,3 și 7 octombrie.

CRIŞANA

Până pe 2 octombrie, vremea va fi caldă, cu maxime medii de 22 de grade Celsius și minime de 11 grade C. Ulterior, vremea se va răci, temperaturile ajungând la 18 grade ziua şi 6 grade noaptea. După data de 6 octombrie, temperaturile vor crește cu aproximativ 2 grade Celsius. Ploile vor cădea, pe arii extinse, pe 2,3 și 7 octombrie.

TRANSILVANIA

Regimul termic va înregistra temperaturi medii de 21 de grade ziua şi 9 grade noaptea pană pe 2 octombrie, ulterior scăzând cu 5-6 grade Celsius. După data 6 octombrie, temperaturile vor urca din nou, până la maxime de 18 grade și minime de 5-6 grade Celsius. e.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 1 -3 octombrie şi, din nou, în jurul datei de 7 octombrie, când izolat se pot cumula cantităţi de apă mai importante.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului menționat, temperaturile zilnice vor fi în jur de 21-22 grade Celsius, după care vremea se va răci, iar între 5 și 7 octombrie vor ajunge la 16-17 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor varia de la 10 grade Celsius, la începutul perioadei, la 4 grade Celsius. Între 8 și 12 octombrie, maximele vor fi de aproximativ 18 grade Celsius și minimele de 7 grade.

Ploi pe arii extinse vor fi în intervalul 1-3 octombrie și pe 7 octombrie. 

MOLDOVA

La începutul intervalului vor fi 23 de grade Celsius, după care regimul termic va înregistra o scădere, iar până pe 8 octombrie maximele nu vor mai depăși 14 grade C ziua și 4 grade C noaptea. Ulterior, temperaturile vor crește cu 4 grade Celsius, ajungând la valorile normale pentru luna octombrie.

Pe 1,2 și 7 octombrie există șanse să cadă precipitații.

DOBROGEA

În primele zile vor fi maxime de 22 de grade şi minime de aproximativ 12 grade, iar din 2 octombrie vremea se va răci și se vor înregistra maxime de 15-16 grade și minime de 8 grade Celsius. După 8 octombrie, regimul termic se va menţine constant, la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei:18-19 grade ziua şi 10 grade noaptea.

Vor cădea precipitații doar în jurul datei de 6 - 7 octombrie.

MUNTENIA

Până pe 2 octombrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu maxime de 24 de grade Celsius și minime de 11 grade Celsius. Ulterior, vremea se va răci și se vor înregistra maxime de 16 grade Celsius și minime de 6 grade Celsius. După 8 octombrie, vremea va reveni la normalul perioadei, iar temperaturile vor creşte cu 3-4 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menţine redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni, cu excepţia datelor de 2, 3 şi 6, 7 octombrie când local va ploua.

OLTENIA

În primele zile maximele vor fi în jur de 23-24 de grade, iar în intervalul 2 - 7 octombrie vor scădea spre 15-16 grade Celsius. Noaptea, minimele vor fi în jur de 11 grade Celsius în prima parte a perioadei și apoi văr scădea până la 6 grade C. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză, regimul tremic va creşte cu 2-3 grade, vremea devenind apropiată de normalul termic al datei calendaristice.

Va ploua, în general slab cantitativ, pe 2, 3, 6 şi 7 octombrie.
Alte articole din categoria: Vremea

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...