Moartă la cules de căpşuni în Spania. O femeie din Dolj a decedat în condiţii suspecte

Moartă la cules de căpşuni în Spania. O femeie din Dolj a decedat în condiţii suspecte

Ioana Badi avea 46 de ani şi era din Craiova. Plecase în Spania pe 10 martie lăsând în urmă doi copii: un băiat de 19 ani şi o fată de 13.

Potrivit Agerpres, decesul ar fi survenit în urmă cu şase zile. Familia susţine că femeia a murit după ce a căzut din patul supraetajat şi s-a lovit în cădere de câteva obioecte metalice, iar reprezentanţii firmei Coaq care a selectat-o pentru munca în Spnaia susţin că atunci când femeia a căzut din pat "era deja decedată". "Pe 20 martie, dimineaţa, femeia a făcut un stop cardiac. A ajuns ambulanţa, a ajuns poliţia, iar medicul a declarat că este vorba de moarte naturală. Ulterior i s-a făcut autopsia, iar în urma autopsiei s-a declarat oficial că a fost un stop cardiac. Într-adevăr a căzut din pat, dar probabil în ultimul spasm. Medicii au spus că în momentul în care a căzut era deja moartă", a spus Cristina Stamate, reprezentanta firmei Coaq. Stamate a mai afirmat că în astfel de cazuri angajatorul nu are nicio obligaţie. "În această situaţie familia are posibilitatea de a o repatria, pentru că aici ele nu vor să-şi facă o asigurare. Dacă ea ar fi avut o asigurare personală, ar fi beneficiat de ajutor. Noi suntem o organizaţie agrară, avem aici un număr de patroni care ne solicită un anumit număr de oameni şi atunci aducem oamenii aici şi îi repartizăm în funcţie de cererile pe care le avem. Patronii au o asigurare pentru oameni în cazul de accidente de muncă, dar în acest caz nu a fost vorba de accident de muncă. Nu a fost în timpul programului, practic doamna a murit în somn", a explicat reprezentanta firmei Coag.

Acum familia trebuie să facă rost de circa 6.000 de euro pentru a aduce acasă trupul neînsufleţit al femeii.

Din cauza condiţiilor grele de muncă, dar şi a condiţiilor de trai şi tratamentului, mai multe femei din Dolj s-au întors acasă după nici două săptămâni de lucru la mai multe ferme de căpşuni din Huelva - Spania.

Ne puteți urmări și pe Google News