MOTIVAREA instanţei în cazul FEMEII ARESTATE că şi-a răpit copilul

MOTIVAREA instanţei în cazul FEMEII ARESTATE că şi-a răpit copilul

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arătat în decizia de arestare a femeii acuzate în Canada că şi-a răpit copilul, că dezvoltarea minorului îi interesează pe ambii părinţi şi că tatăl acestuia "are şi el drepturi şi îndatoriri legate de creşterea copilului său".

"Chiar şi în condiţiile în care mamei nu i se poate reproşa grija faţă de minor, în România, infracţiunea de răpire internaţională a propriului copil subzistă, mama fiind presupusă a fi ignorat eventualele traume ale fiului, tatălui şi decizia de custodie a organelor judiciare alea statului canadian. Dezvoltarea minorului interesează atât pe fiecare dintre părinţi, cât şi organele judiciare ale statului canadian. În speţă, minorul nu are doar un singur părinte, pe mama. Tatăl, cetăţean canadian, are şi el drepturi şi îndatoriri legate de creşterea copilului său", se arată în motivarea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 13 aprilie arestarea preventivă a Anei Maria Nedelcu. Femeia riscă 10 ani de închisoare fiind acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.