Motivul INCREDIBIL pentru care Primăria Timișoara EUTHANASIAZĂ câinii fără stăpân: nu mai sunt bani de mâncare până în 2018

Motivul INCREDIBIL pentru care Primăria Timișoara EUTHANASIAZĂ câinii fără stăpân: nu mai sunt bani de mâncare până în 2018

Un număr de 450 de câini fără stăpân din Timișoara se pregătesc să fie euthanasiați la Timișoara. Injecția letală costă mai puțin de 30 de lei pentru fiecare patruped, iar incinerarea ulterioară în jur de 3 lei per kilogram. Primăria Timișoara a dat undă verde euthanasierii animalelor fără stăpân aflate în custodia Danyflor SRL, compania care din 2003 deține, monopolul serviciilor de gestionare a câinilor comunitari în orașul de pe Bega.

S-a ajuns aici în baza legii care permite eutanasierea maidanezilor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, în noiembrie anul trecut, contestația făcută de organizația Vier Pfoten, cu privire la normele de aplicare a Legii 258/2013. Conform actului normativ, euthanasierea câinilor fără stăpân e posibilă, dar e la latitudinea autorităților locale să  găsească și alte soluții.

Bugetul pentru hrana câinilor pe trei ani, cheltuit într-un an

Conform unui document semnat de primarul Nicolae Robu, euthanasierea poate începe imediat după trecerea termenului de 14 zile de la data emiterii deciziei, dacă nu sunt revendicați câinii. Mai exact, începând cu data de 7 martie 2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform directorului Danyflor, în adăpostul canin al Primăriei Timișoara se găsesc aproximativ 560 de câini. ”Primăria Timișoara vrea să scape de cheltuieli. Edilii vor să scape de toate animalele care nu au potențial de adopție sau revendicare. Asta înseamnă 80% din efectiv. În adăpost avem aproximativ 560 de câini, exclusiv metiși”, spune Ionel Pușcaș, administraorul Danyflor.

De ce se grăbește Primăria să facă economie? La finele lui decembrie 2014 municipalitatea a semnat un contract de 3,5 milioane de lei cu Danyflor, pentru servicii de ecarisaj, timp de trei ani. 35% din bani, adică 1,3 milioane de lei au fost alocați pentru hrana și adăpostirea patrupedelor fără stăpân, și au fost cheltuiți într-un an de zile. ”Primăria Timișoara nu mai poate să plătească firmei pentru hrana animalelor în urmărorii doi ani de derulare a contractului”, mai explică Pușcaș. ( Foto: Adrian Pîclișan)