MRU: Arhiva ANRP a fost incendiată în 2012

MRU: Arhiva ANRP a fost incendiată în 2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a arătat, la DC News Live, că arhiva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a fost incendiată în 2012.

„Arhiva (n.r. - ANRP) a fost sigilată și depusă într-un spațiu de depozitare al RA-APPS. (...) A existat o încercare, probabil intenționată, de a da foc unei părți a arhivei. Din fericire, chestiunea aceasta a fost sesizată la timp. Eram prim-ministru atunci, așa am și aflat. A existat o asemenea tentativă, la o zi după ce a fost sigilată și depozitată arhiva, pentru că locul unde era depozitată arhiva era păzit de un angajat care probabil nu putea să aibă mari capacități de apărare. Ministrul de Interne m-a informat despre chestiunea aceasta, dl Berca. Cu dumnealui am convenit atunci ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Poliția, evident, și-a îndeplinit atribuția de a investiga asupra cazului. N-am stat să mă mai uit asupra cazului, pentru că nu era atribuția mea", a declarat MRU, citat de site-ul romaniatv.ro.

El a spus că, teoretic, arhiva ar trebui să mai existe.

„Teoretic, ar trebui să existe, n-ar avea de ce să nu mai existe. Din ce mi s-a adus la cunoștință, a reieșit că a fost mai mult o tentativă nereușită. Asta înseamnă că pierderile au fost mult prea mici pentru a putea fi socotite ca importante”, a a preciat fostul premier.

Ne puteți urmări și pe Google News