Muncitorii români din Cipru, apăraţi printr-un nou memorandum

Muncitorii români din Cipru, apăraţi printr-un nou memorandum

Drepturile muncitorilor români care vor lucra în Cipru vor fi apărate printr-un nou memorandum. Anunţul a fost făcut de însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Cipru, Andreas Ignătoiu, în cadrul întrevederii cu membrii comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării,condusă de deputatul William Brînză.

Memorandumul, care vine să completeze Protocolul de cooperare între ministerul muncii de la noi  şi ministerul similar din Republica Cipru, va fi semnat luna următoare de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul vizitei de lucru pe care o va efectua în această ţară.

În cadrul întâlnirii cu Andreas Ignatoiu, deputatul PDL pentru diaspora şi-a exprimat deschiderea Comisiei pe care o conduce şi a apreciat, totodată, dialogul existent între membrii comunităţii şi autorităţile cipriote, precum şi sprijinul acordat în vederea integrării cetăţenilor români apreciind, în acest sens, promovarea programului de diplomaţie publică al MAE, "Absolvent în România". (Nicosia, aprilie 2007).

Totodată, deputatul a dat asigurări că România va susţine demersurile statului cipriot pentru reunificarea insulei, prin identificarea unei soluţii mutual acceptabile de ambele comunităţi, sub auspiciile ONU, salutând aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Cipru şi România.

Ne puteți urmări și pe Google News